Az gáz, ha palacsintatésztába szódavíz helyett, mentes vizet teszek?
Nem gond, mi csak akkor tettünk bele szódát, ha épp volt, abból sem sokat.
Jelenleg mindig van itthon szóda, így van a palacsintámban egyetlen kortynyi, de tudom, hogy anélkül is működne.
Szerintem próbáld ki, az egyes emberek receptjei is eltérnek, én pl. azon a korty szódán kívül semmilyen folyadékot nem teszek bele, csak tojást :D Mert nekem így ízlik és kész. Tejjel egyébként puhább (nem tudom máshogyan leírni, bár nem pontos), finomabb, mint vízzel s ez növényi tejre is igaz. De próbáld ki többféleképpen, máshogy nem tudod meg, melyik milyen s vajon melyik jön be neked.
A palacsinta tészta receptje ahogyan én készítem.
Hozzávalók:4 adag
20 dkg liszt
2 tojás
6 dl tej
csipet só
2 ek étolaj
Elkészítés:
Felütjük a tojásokat, kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
Apránként hígítjuk a tejjel , csipet sóval ízesítjük.
Az olajat is hozzáadjuk.
Forró serpenyőbe öntünk annyi tésztát, hogy ne legyen túl vastag a palacsinta, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.
"majd mindkét oldalát pirosra sütjük"
Én meg azt hittem eddig, a palacsinta az eperlekvártól piros :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!