Hogyan, mivel lehet a tésztát a legegyszerűbben megfűszerezni, ha nincs hozzá szósz?
Pl. főzök tésztát, de nincs idő másra, ezért előveszek egy virslit a hűtőből, megmikrózom, és rákarikázom, hogy legyen valami anyag is benne.
De így ugye a a tésztának nincs sok íze, mert nincs szósz rajta. Mivel lehet ilyenkor fűszerezni a tésztát, hogy pl. egy ilyen kombinációnak legyen valami ételjellege, ne csak üres tészta legyen virslivel?
Mindnyájan nagyon szívesen segítenénk, hidd el!
Csakhogy nem tudhatjuk, hogy egy jövőbeli, elképzelt helyzetben éppen milyen fűszerek lesznek neked otthon.
Bármilyen standardabb zacskós fűszert lehet feltételezni (bors, bazsalikom, oregánó, stb.). Ilyenek szoktak lenni mindig otthon, mert sokáig elállnak, és lassan fogynak.
Szóval fűszerügyben szabadkéz van, amennyiben nem valami extra fűszerről beszélünk, ami csak speciális fűszerboltban kapható, átlagos sparban vagy hasonló boltban nem.
Ha előre tudod, hogy ilyen eset előfordulhat, miért nem tartasz otthon pl. sűrített paradicsomot vagy egyéb, készen kapható, sokáig elálló üveges szószt?
Zacskósban is lehet kapni vadász-szószt vagy fokhagyma-szószt, azt is vehetsz legközelebb.
Nem is értem, miért tetted fel a kérdést egy esetleges jövendőbeli vacsorához most.
Én Észak-Olaszországban élek az év nagy részében és ott soha nem akkor bütykölnek a szósszal amikor már kopog a szemük és rohanniuk kell. Amikor ráérnek főznek egy fazék szószt, hússal vagy anélkül, a megfelelő és hozzávaló fűszerekkel és adagonként lefagyasztják.
Ezt mondanám neked is, de ha most azt mondod, hogy fagyasztó sincs, akkor én feladom!:)
Marad a ketchup és bele pluszban kis bazsalikom, oregánó, amit előtte kis olíván és vízen előfőzöl, hogy ne száraz füvet rágj!
Nem hátrány, ha tartasz otthon különböző fűszerkeverékeket is, elfér a többi mellett.
A tészta olyan sokáig fő, hogy addig sokszorosan belefér egy egyszerű szósz készítése.
Nekem MINDIG van itthon pár doboz sűrített paradicsom, pedig csak havi egyszer megyek boltba. Ha már csak 5-6 darab van,. veszek egy kartonnal. Hasznos.
Természetesen egy zöldfűszeres s ha lehet, fokhagymás olívában megforgatott tészta is remek lehet, de a fűszerezés erősen ízlés dolga, kinek mi tetszik. Nekem pl. nem ízlik az olíva s a tésztához sűrű szószt szeretek (pl. tojáspörkölt, kissé darabos szósz, de szósz :D). Ennek megfelelően sült hagymás, paradicsomos, paprikás (meg ami szembejön, vegyes zöldfűszert mindig szórok a paradicsomos dolgokba és a magyaros grillszószom is fontos ételem, az sem fogy el itthon soha. nagyon tömény, így önmagában nem jó szósznak, de paradicsompürébe keverve igen jó) szószt dobnék össze, míg a tészta fő.
De tényleg jogos a többiek részéről, hogy ha fontos neked a szósz és nincs időd, akkor tarts otthon ilyesmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!