Zabkorpából lehet piskóta tésztát készíteni?
Figyelt kérdés
Milyen fortélyai vannak, amikor nem rétesliszttel, hanem zabkorpából készíteném el? Ugyanúgy fel fog jönni a piskóta? Itt is először fentebb kell venni a sütés fokát 5-10 percig aztán levenni olyan 180 környékére?2010. jún. 25. 06:47
1/4 anonim válasza:
korpából? :-o legfeljebb zabpehelylisztből
2/4 anonim válasza:
A korpát mindenféleképpen keverni kell liszttel!Illetve a lisztbe keverhetsz egy kis korpát!
3/4 anonim válasza:
A korpával, liszt nélkül készült tészta szétesik, mert nincs benne a "ragasztó" a sikér, ami a lisztben található
4/4 anonim válasza:
Én csak a liszt fele helyett tennék korpát maximum, és a reformház/gyógynövény üzletekben szejtán néven kapható sikérből mindenképpen tennék 1 csapott evőkanálnyit.
Ahogy az előttem szólók közül mondta valaki, sikér nélkül nehéz sütni. Ez a spéci fehérje az ami a tésztát "ragacsossá" teszi nem hagyja a gázokat eltávozni (élesztő, vagy sütőpor széndioxidja) és szép, magas, apró likacsos, finomszerkezetű lesz a tészta.
Ha ezek a gázok a sikér (amit a liszt is tartalmaz persze) hiánya miatt szabadon távozhatnak, akkor a tészta lapos, tömör, rágós, rossz szerkezetű marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!