Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zabkorpából lehet piskóta...

Zabkorpából lehet piskóta tésztát készíteni?

Figyelt kérdés
Milyen fortélyai vannak, amikor nem rétesliszttel, hanem zabkorpából készíteném el? Ugyanúgy fel fog jönni a piskóta? Itt is először fentebb kell venni a sütés fokát 5-10 percig aztán levenni olyan 180 környékére?
2010. jún. 25. 06:47
 1/4 anonim ***** válasza:
korpából? :-o legfeljebb zabpehelylisztből
2010. jún. 25. 06:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
A korpát mindenféleképpen keverni kell liszttel!Illetve a lisztbe keverhetsz egy kis korpát!
2010. jún. 25. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
A korpával, liszt nélkül készült tészta szétesik, mert nincs benne a "ragasztó" a sikér, ami a lisztben található
2010. jún. 25. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Én csak a liszt fele helyett tennék korpát maximum, és a reformház/gyógynövény üzletekben szejtán néven kapható sikérből mindenképpen tennék 1 csapott evőkanálnyit.

Ahogy az előttem szólók közül mondta valaki, sikér nélkül nehéz sütni. Ez a spéci fehérje az ami a tésztát "ragacsossá" teszi nem hagyja a gázokat eltávozni (élesztő, vagy sütőpor széndioxidja) és szép, magas, apró likacsos, finomszerkezetű lesz a tészta.

Ha ezek a gázok a sikér (amit a liszt is tartalmaz persze) hiánya miatt szabadon távozhatnak, akkor a tészta lapos, tömör, rágós, rossz szerkezetű marad.

2010. jún. 25. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!