Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van köztetek olyan, aki már...

Van köztetek olyan, aki már elkezdte tervezni vagy esetleg tudja, hogy mi lesz a karácsonyi menüje?

Figyelt kérdés

Novemberben még a nagy cirkusz előtt meg akarom vásárolni a tartós élelmiszereket, hogy elkerüljem a tömeget. Ezért elkezdem összeírni a hozzávalókat.

Van már ötletetek? Idén mit terveztek? A szokásos töltött káposzta, rántott hal stb. kombinációkat nem szoktuk karácsonykor készíteni.

2018. okt. 30. 13:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%
Hát.. mi pizzát sütünk. 😁
2018. okt. 30. 15:56
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban egyszer csaladi kivansagra paprikás krumpli volt. Most ha az én gyerekemet kérdeznem, tokfozeleket es tukortojast rendelne
2018. okt. 30. 16:38
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Kacsasült, kacsamáj. Befőttel/párolt lila káposztával - ki, mit szeret. Mostanában ez a kedvenc. De szoktunk lazacfilét is. Nem rántva, hanem szépen megsütve, párolt zöldségekkel, burgonyapürével. Szeretjük az őz/szarvas sültet is, gyümölcsös mártással. Ezek közül lesz valami.
2018. okt. 30. 16:45
 14/19 anonim ***** válasza:
91%
Megint a szokásos menü lesz, mi ezt szeretjük. Húsleves, pulyka, busa szeletek, lazac, majonézes krumpli, krumplipüré,sopszka saláta. Sütinek bejgli.
2018. okt. 30. 17:03
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk batyus ünnep a karácsony úgymond. Húsleves és töltött káposzta mindenképpen lesz. Ez szenteste. A következő két napra készül még töltött narancsos kacsa vele sült hagymával, gombával, krumplival és repával, valamint rántott hús, fasírt krumpli és francia salátával. Lehet, hogy fasírt helyett stefánia. Én csak bejglit és mézes kalácsot sütök, mert ezeket tuti tudom, de amúgy bénán sütök szerintem, sütit hoz a család. Pluszba pedig azt hoz bárki, amit akar. :)
2018. okt. 30. 17:32
 16/19 anonim ***** válasza:
91%

Hát őszintén én steak-et szoktam szenteste..

Hogy miért?

Mert rohadt hamar kész van, nem azzal megy el a szentestém hogy főzőcskézzek hanem a családdal vagyok, és amúgy is imádjuk.

Általában marhát,kacsát,lazacot szoktam, mindig mást, utána való napokon meg úgy is megyünk rokonokhoz azért sem szoktam nagy adag kaját csinálni, ezt legalább lehet könnyen porciózni is.

Mellé édesburgonya,lilaburgonya, édességet meg sose akar a család addigra annyi szaloncukrot megesznek :)

2018. okt. 30. 18:05
 17/19 anonim ***** válasza:
85%

Jól teszed, mi is így szoktuk.

Nálunk 24-én pulykasült lesz, gesztenyés-zsályás töltelékkel, áfonyaszósszal, édesburgunya gratin-nel és mandarinos lilakáposztával. Desszert gyanánt egy pekándiós sütemény.

Ez a menü azért jó, mert fél óra foglalatosságot igényel aznap, egyebekben előre elkészíthető.

A következő napon füstölt libahúsból és csak libából, nem darálva, hanem paté-re készítve, azaz masszázva töltött káposzta gerslivel: így olyan, mint a legfinomabb nemes pástétom a végén. Saját recept, challah jár mellé. Ez nálunk kizárólag karácsonyor van.

Huszonötödikén pedig francia gesztenyeleves, sarde e becaficu, friss leveles salátával.

Amit megsütünk, előre, közösen:

-3-4-féle beigli

-gerbeaud falatok

-parmezános-rozmaringos keksz

-szaloncukrok

Körülbelül így. Alig kell vele dolgozni, és finomak.

2018. okt. 31. 09:33
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Minden èvben ugyan azt esszük karácsnykor, így nincs mit tervezni.

Jénaiban csirkemell+bacon+kolbász+hagyma összesütve, fűszeres steak burgonyàval.

Mi ezt nagyon szeretjük, de máskor nem készítem el, hogy ne veszítse el a varázsát 😅

2018. okt. 31. 13:09
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezen sosem stresszelek, főleg, hogy éjszakás leszek szenteste... Éljen a vasút... 24-25-26 valamelyikbe úgyis bele esek. Viccet félre téve, nem szoktam főzni, általában szüleimhez, vagy párom nagymamájához megyünk.
2018. okt. 31. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!