Karácsonyi menü ötlet két főre?
French fries with frozen fish fingers ala tefal.
Mellé egy üveg chauvignon blancet ajánlok. Bon apetit!
Attól függ, milyen ételet akartok.
Levest én nem feltétlen akarnék, de ha gondolod, valami krémleves( sütötök, zeller) vagy esetleg borleves szóba jöhet.
A föétel lehet rántott hal, párolt/sült lazacszelet krumplisalátával, de akár sült csirke(comb/mell) krumplipürével.
Utána desszertnek valami egyszerübb muffin (van több karácsonyi jellegü) szépen feldísítve, vagy akár mákosguba 1-2 kifliböl.
Egy üveg nektek tetszö bor és megvan az ünnepi hangulat.
Estére csirke-sertés saslikot csinálunk zöldségekkel, majonézes krumplisalival.
Ebédre meg fokhagymás garnélát salátával, de utána megyünk be Zürichbe :)
Akkor próbálj szüzpecsenyét, libamellet, pulykacombfilét vagy mellet készíteni - nagyon mutatós, elegáns hatásúak és finomak a különféle töltött tekercsek, pl aszaltszilvával, gyümölccsel, zöldségkeverékekkel, ezeket valamilyen szelet húsból lehet készíteni, esetleg baconba csavarva sütni.
De akár fasírtot is lehet dekoratívan készíteni tojással, kolbásszal, zöldségekkel töltve, és baconba tekerve kisütni, söt létezik vagdalthús-tekercs is, ami szintén érdekes és mutatós az ünnepi asztalra. (Ez utóbbiak többsége hidegen is finom, azaz a maradékot is jól lehet még hasznosítani anélkül, hogy "maradékevés" jellege lenne - hidegtálon kimondottan szépek.
Ha valamelyik ötlet megtetszett, akkor a google képkeresöben kezdj keresni, de szivesen segítek én is délután.
Én ugyanígy vagyok, bár nekünk gyerkőc is van de neki külön lazacot sütök ki ,nekünk meg steaket csinálok édesburgonyával meg borsmártással.
Villámgyorsan kész, és 1 napos kaja, másnap már mi is megyünk rokonokhoz.
Egy ideje egyik kedvencem a sertésszűz, aszalt fügével vagy aszalt barackkal töltve, baconba burkolva megsütve, sajtmártással és krumplifánkkal.
Két főnek egy kisebb kb fél kilós szűzpecsenye bőven elég.
desszertnek pl somlói galuska, vagy valami finom pohárkrém, amit lehet két adagban is készíteni.
Borokban nem vagyok járatos, de egy könnyű rozét a főétel mellé nyugodtan ihattok, nem fogtok mellé vele.
Boldog Karácsonyt :)
Esetleg tejfölös sertés ragu, nem feltétlenül kell karajból készíteni. Lehet combot is akár csíkokra szelve.
Meglehet, hogy a sült helyett valami hasonlót készítek én is.
Szia! Mi is így leszünk, 24.-e kettesben itthon, utána meg kezdődik a rokonlátogatás... ahol úgyis tele fognak minket tömni nehezebbnél nehezebb kajákkal, szóval én itthon valami nagyon könnyűt készítek. Póréhagyma krémleves lesz, garnéla paradicsomos zöldségraguval, illetve sütőben sült steakburgonya (vegyesen édes -és sima krumpliból). Desszertnek iszunk Bailey's-t és vettem kézműves szaloncukor válogatást, abból szemezgetünk :)
Ha nem csak a hal mumus, hanem a rák is, én a helyedben biztosan rozé kacsamellet készítenék, egy-egy db kacsamell elegendő, pár percig előpirítod serpenyőben mindkét oldalát, utána pedig max 15 percet tölt a sütőben, tehát pikk-pakk megvan, mégis elegáns, ünnepi. Mellé egy kis szilvachutney tökéletes, vagy grillezett gyümölcs, köretnek pedig pirítanék hozzá bagettet a kacsa kisült zsírjában, esetleg rozmaringos burgonya, szintén lehet a végén megfuttatni pár percre a kacsazsírban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!