Sütőm elromlott, karácsonyi menü ötlet sütőben sült étel nélkül?
halászlé, rántotthal, töltöttkáposzta, aszaltszilvával töltött panírozott csirke/pulykamell, rántott palacsinta (csirkepörköltből, vagy házi májpástétomból)harcsapaprikás, kapros túróscsuszával,kocsonya, bakonyi gombás szelet nokedlivel... stb. nagyon sok finom kaja van, ami nem igényel sütőt.
Sütiket is találsz garmadával, de, ha kéred írok is. ostyás szelet, kókuszos rolád-őzgerincesek, meggyes gesztenyegolyó csokiba mártva stb.
Jó lábasban, (pl vastagtalpú inox, de a zománcosak is jók ) remekül lehet sütni egybehúsokat. Ha háztartási cérnával összekötözöd, mint a kötözött sonkát a tarját vagy egy jó darab lapockát, megtűzdeled fokhagymával, zsíron körbesütöd kérgesre, majd pici víz adagolásával fedő alatt puhára-pirosra sütöd, akkor bármilyen szósszal, mártással, körettel tálalhatod.
Akár vadasmártás, akár meggyszósz, vegyes gyümölcsmártás, paradicsomszósz, abszolút ízlés szerint.
A köretek szerintem adottak a gáztűzhelyen is, nagy a választék.
Vajas petrezselymeskrumpli, hagymás törtkrumpli, ropogós hasábkrumpli, rizibizi, mexikóis rizs, currys-ananászos rizs, mihez mi illik.
Biztos vagyok benne, hogy sütő nélkül is finomakat tudsz főzni, legalábbis ezt kívánom :)
A debreceni sertéskarajt (kolbászos ) is meg lehet sütni lábasban is. Sőt sokkal puhább lesz, nem szárad ki.almás-lilakápoztával, vajas krumplipürével ez lehet egy menü.
vagy , ha érdekeset akarsz mellé az almás-lilahagymadzsem is nagyon finom mindenféle sült mellé.
Kacsát , libát is lehet sütni nagy lábasban fertályokra vágva.Városunk híressége mai napig a felsővárosi liba,kacsafertály.Piacnapokon nagy vajlingokban árulták a pirosra sütött csábító ínyencségeket.
A lényege az volt, hogy lábasban kacs/libazsírban puhára sütötték, majd kemencében pirosropogósra.
Ha kemence nincs is, lábasban(fedő alatt, persze mindig egy kis vízzel kiegészítve) is meg lehet szép pirosra sütni, elég gyakran csinálom így, és már sokféle sültet, pont azért, mert látom,hogy alakul, könnyen tudom forgatni, pirítani, nem kell a sütőt ki-be tologatni, nézegetni, és a legjobb, hogy a hús nem szárad ki.
érdemes kipróbálni: Üdv:)
A gongyölt húst ugyanúgy lehet a tüzhelyen készíteni, csak kicsit jobban kell figyelni, hogy ne kapja le véletlen.
A sütemény viszont tényleg nehezen megy, nem ismerem a receptet - a google csak hidegtálat ad ki -, de amennyiben tésztalapok megtöltve, ahogy általában lenni szokott, akkor esetleg meg tudod a tésztáját máshol (szülök, barátnö, szomszéd) sütni, tölteni meg már lehet sütö nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!