Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen finomságot lehet ebből...

Milyen finomságot lehet ebből csinálni?

Figyelt kérdés
Liszt, tojás, vaj, élesztő, kakaópor, lekvár, kókuszreszelék, búzadara, lapsajt. Nincs kedvem lemenni a boltba de úgy ennék valamit :D
2018. okt. 24. 14:31
 1/8 anonim ***** válasza:
27%
Lisztes, tojásos, vajas, élesztős, kakaóporos, lekváros, kókuszreszelékes, búzadarás, lapsajt.
2018. okt. 24. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Akadna valamilyen zsiradék is a kamrában?
2018. okt. 24. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
87%
Bocs látom ,hogy van vaj. 😁
2018. okt. 24. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Olajos piskóta, olvasztott vajjal helyettesíted, félbevágod, és meglened lekvárral:)
2018. okt. 24. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Élesztős omlós kifli


Olcsó, gyors, finom sütemény. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom!


Magában is, de teával, kakaóval nagyon finom!

Ez elég nagy adag, megfelezheted

hozzávalók /

A tésztához

50 dkg finomliszt

30 dkg sertészsír (helyettesíthető vajjal)

1 dl tej

1 db tojás

2 dkg élesztő

1 csipet só

1 ek cukor

A töltelékhez ízlés szerint

10 dkg dió (darált)

10 dkg mák (darált)

10 dkg lekvár/ dzsem

10 dkg gesztenyemassza

10 dkg nutella

Az elkészítése

1 dl tejbe 1 kanál cukorral 2 dkg élesztőt felfuttatunk.

Az összes hozzávalókat összedolgozzuk. Nem kell keleszteni!

Kinyújtjuk 4-5 mm-re, kiszaggatjuk kör alakra vagy négyzetekre.

Tetszőleges töltelékkel megtöltjük.

Forró sütőben megsütjük.

Forrón vaníliás porcukorral meghintjük, vagy akár beleforgatjuk.

2018. okt. 24. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ecetes kifli


Hozzávalók / 4 adaghoz

25 dkg vaj

30 dkg finomliszt

1 ek ecet (10%-os)

6 ek víz

1 késhegynyi só

1 ek vaj

2 ek vaníliás porcukor (a szóráshoz)

5 ek savanykás lekvár/ dzsem


Elkészítés:

Az ecetet a vízzel elvegyítjük, egy tálban az összetevőket összegyúrjuk ( az 1 ek vaj kivételével).

Lisztes deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, vékonyan megkenjük puha vajjal, és feltekerjük mint a bejglit.

1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük (még jobb, ha estétől reggelig).

A hűtőből kivéve, a rudacskát elfelezzük, mindkettőt kinyújtjuk (3-4 mm). 8 cm széles csíkokat vágunk, majd háromszögekre osztjuk.

Mindegyik közepébe kevés lekvárt teszünk, kifliket formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Előmelegített sütőben megsütjük.

Még melegen (de nem forrón) vaníliás porcukorba forgatjuk.

2018. okt. 24. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Orleans szelet


Hozzávalók:

A tésztához:

100 gramm porcukor

200 gramm vaj

300 gramm liszt

1 db tojás


Töltelék:

200 gramm lekvár,

Bevonat:

4 evőkanál kristálycukor

4 evőkanál kakaópor

4 evőkanál víz

8 dkg vaj


Elkészítés

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és 1 tojással összeállítjuk.

Hengerré formáljuk és 3 egyenlő részre osztjuk.

Az egyes darabokból tepsi hosszúságú rudakat sodrunk és nyújtófával 3 mm vastag és 12 cm széles egyforma lapokká nyújtjuk.

A lapokat nyújtófára csavarva sütőlemezre helyezzük , széleit egyenesre vágjuk, villával megszúrkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel a tészta, és külön-külön megsütjük.

A kisült lapokat még melegen megtöltjük lekvárral.


A bevonat elkészítése:

Az összes hozzávalót egy kis edényben állandó keverés mellett felforrósítjuk, amíg a vaj felolvad és ráöntjük a sütemény tetejére és elsimítjuk.

2018. okt. 24. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű lekváros omlett



Hozzávalók


3 tojássárgája


3 tojásfehérje


2 kk liszt


2 ek cukor



vaj és cukor a sütéshez


Házi sárgabaracklekvár a töltéshez



Elkészítése


A tojássárgáját keverőtálban habos-világosra keverjük a cukor felével, hozzáadjuk a lisztet és a sót. A fehérjét lágy habbá verjük, egyharmadát a sárgájához keverjük, a maradékot hablapáttal óvatosan beleemeljük a masszába. Ehhez a habot a sárga masszára egyengetjük, a keverőedényt egyik kezünkkel a tengelye körül forgatjuk, miközben a hablabátot alulról felfelé lapátoljuk a krémet, míg többé kevésbé homogén nem lesz (ne keverjük túl, könnyen összeesik, azonnal süssük).



Vastag falú serpenyőben vajat és kevés cukrot hevítünk. Amikor már enyhén karamellizálódott, beleöntjük az omlettmasszát, szétterítjük, a lángot kissebre állítjuk. Addig készítjük, míg az alja egyenletesen sötét aranybarnára nem pirul, a teteje nagyjából el nem készül: maradjon szaftos, akár egy kicsit alulkészült is. Ha úgy tetszik, ez egy vastagabb csúsztatott palacsinta.



A közepére mártásszerűen híg lekvárt csorgatunk, majd a két oldalát felhajtjuk. Kívül sötét karamellásnak, belül nagyon lazán és viágosan krémesnek kell lennie.

2018. okt. 24. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!