Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért marad híg a pudingom?

Miért marad híg a pudingom?

Figyelt kérdés
Ha pudingos sütit csinálok,meg kell kérjem anyám,mamám,anyósom hogy főzze meg nekem mert híg marad. Már mindent kipróbáltam,sokáig főztem,kihülésig kavargattam. Már arra gondolok hogy az edény a hibás. Ti hogy főzitek hogy sürü legyen?
2018. okt. 4. 16:49
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Sok tejet teszel bele.
2018. okt. 4. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Én mindig 0,5dl tejjel kevesebbel főzőm meg a pudingot mint alapból kellene. sütikhez úgyis lazítom még felvert tejszínhabbal vagy mascarpone krémmel. Esetleg az is lehet, hogy nem főzöd alapból elég sűrűre.
2018. okt. 4. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A tej forrásakor kell belekeverni a tejjel és cukorral elkevert pudingport, és nem szabad kihülésig kevergetni. Meg persze ne legyen túl sok a tej sem a pudinpor mennyiségéhez képest, ahogy előttem is írta valaki.
2018. okt. 4. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
81%
A tejezből elég 0,4 liter lehet sok és addig kell kavarni legkisebb lángon amíg elkezd tényleg sűrű lenni és akkor le kell venni .
2018. okt. 4. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Pudingporos tasakra rá van írva az anyaghányad.

Egész véletlenül nem ott hibázol, hogy odateszed a kimért tejet főni, a pudingport, meg azon a mennyiségen felül kevered el tejjel? Csak egy ötlet.

Amúgy nem kell se sokáig főzni, se sokáig kavargatni. Ha a fövő tejbe beleöltöd a pudingos tejet, Kavargatva visszaforralod (mivel attól nyilván lehűl) utána 10 másodpercig fő, nem kell több. Kész, lehúzod, otthagyod.

2018. okt. 4. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

...egyéb ötletek:


-Válts pudingport. Ilyet én még nem tapasztaltam, de ettől még előfordulhat, hogy valami rettenet márkát használsz, és nem úgy húz ahogy kéne.


-Vegyél több pudingport, és tapasztald ki, hogy mi az a mennyiség amivel sűrű lesz.

(Ugyanígy a tejet is csökkentheted, ahogy elhangzott, de ha föltétlenül kell a mennyiség, akkor a pudingport emeld)


Utólag a tejet már nem tudod kivenni belőle, visszaforralni, (ha még forró, de már látható, hogy nem elég sűrű)

akkor még kavargatva vissza lehet forralni, és még egy pici pudingporral, vagy akár étkezési keményítővel (természetesen előtte mindkettőt el kell keverni minimális hideg folyadékban)

behúzni.

Csak ilyenkor már benne van a cukor, úgyhogy tényleg tekergetni kell, mert ha elkezd izomból sűrűsödni, akkor könnyen leég!

2018. okt. 4. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
Úgy hiszem túl sok tej,én egy adag pudingporhoz, ált., mindig 0,5 tejet használok és először jól elkavarom a port a cukorral,kis mennyiségű tejjel,aztán a többi hozzáadva főzöm,és kihülésig nem folyamatosan de meg-meg kavarom.
2018. okt. 5. 02:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!