Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karamell szósz ami folyékony...

Karamell szósz ami folyékony is marad?

Figyelt kérdés
Tudnátok olyan karamell szósz receptet mondani, ami folyékony is marad. Amiket eddig próbáltam mind megdermedt, majdnem beletört a fogunk :D

2018. jan. 23. 12:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
11%
Olyan nincs.
2018. jan. 23. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
79%
[link] - én ez alapján csinálom :)
2018. jan. 23. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
Ezt próbáltam legutóbb a sajttortámra, de nagyon kemény lett :(
2018. jan. 23. 13:22
 4/13 anonim ***** válasza:
61%

Veszek egy csomag tejkaramellát és kis tejjel felolvasztom.

Süti tetejének a bevonására használtam. Nem lett kemény.

2018. jan. 23. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
12%
Próbálj esetleg egy nagyon kevés zselatint tenni bele, az természeténél fogva nem tud ropogósra keményedni.
2018. jan. 23. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
59%
2018. jan. 23. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
79%
Tejszínt rakj bele
2018. jan. 23. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
67%

Pont nemrég készítettem. :)


A recept:


250 g cukor

4 evőkanál víz

50 g vaj (Magyar vaj)

150 ml habtejszín (én Millit vettem)


A cukrot elkevered a vízzel, majd odateszed vastag falú edényben főni. A víz miatt lassan fog karamellizálódni, tehát türelem, de amikor el kezd barnulni, akkor nagyon résen kell lenni, mert nagyon hamar meg tud égni. Kavargatni nem kell, csak néha megrázogatni az edényt. Amikor elérte a megfelelő színt, akkor először a vajat kell beletenni, hogy hűtse egy kicsit, utána pedig mehet bele a habtejszín (nem kell felverni, csak simán), és a csipet só.

Ekkor még érdekes lesz az állaga, még nem homogén, ezért vissza kell tenni a tűzre, hogy összeérjenek benne a dolgok, de nem kell neki sok idő, különben túl sűrű lesz. Csak legyen sima a szósz.

Hűtőben téve eláll, de azzal számolni kell, hogy hűtőben tárolva sűrűbb lesz az állaga, mint mondjuk a zsíré, de mikróba beteszed kis időre, felmelegítve újra folyékony lesz.

2018. jan. 23. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
43%

A legegyszerűbb konzerv cukrozott sűrített tejből készíteni.

A konzervet annyi vízben, hogy bőségesen ellepje, felteszem főni. 3 órán át takarékon főzöm, majd hagyom teljesen kihűlni.

Ha nem kapsz dobozos sűrített tejet, tubusos is jó, csak akkor át kell tenni egy jól záródó befőttes üvegbe, és így kell vízben főzni 3 órát.

[link]

2018. jan. 23. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
93%

Már ne haragudj meg #9-es, de aki kitalálta, hogy egy 5 perc alatt elkészíthető karamellszószt úgy csináljunk, hogy valamit 3 óra hosszán keresztül kell főzni, annak elmentek otthonról. De aki ezt még reklámozza, annak is.

Vagy olyan úrhölgy, aki ráér egész nap egy kis karamell szósszal szöszmögni, mert a cselédség közben elvégzi a többi teendőt.

Kérdező, ha a nosalty-s receptet kikeményedőnek találtad, akkor a készítsd el újra a receptben leírtak szerint, és a tűzről levéve, állandó keverés mellett, adj még nagyon lassan 60-80 ml habtejszínt hozzá. Ha lehet, jó magas zsírtartalmút. Kihűlés közben is keverd át többször, hogy a kristályosodó cukor ne tudjon nagyobb szemcsékké összeállni, maradjon mikrokristályos és kissé krémes.

2018. jan. 23. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!