Különlegesebb receptek egy ünnepi vacsorához?
Ha külföldön élsz, és nem kell nekik a magyaros kaja, akkor főzd nekik azt, ami az ő nemzeti ételük!
Vagy a google-n keresgélsz olyan nemzeti kajákat, amelyekről gondolod, hogy tetszeni fog nekik.
Még azt sem írtad meg, hogy a vendégeid milyen nemzetiségűek, ha tudod róluk, hogy a magyaros kajákat nem szeretik, akkor mit vársz tőlünk, ha gyakorlatilag semmi támpontot nem adtál meg nekünk?
Hogy a vendégeid eszkimók, akik a halat szeretik, vagy franciák, olaszok és kagylót, csigát hasonlókat szeretnek, vagy bármi, közelítő infó????????
Föételnek:
Csirkemellböl: kijevi csirkemell - ez aránylag egyszerü, finom, nem kell hozzá különleges dolog és mutatós is.
Marhából: marha Stroganov módra - szintén nem problémás elkészíteni, minden bárhol beszerezhetö hozzá, és jó ízü.
Desszertnek jó lehet a somlói galuka, esetleg valamilyen pohárkrém vagy gyümölcsrizs.
Torta: ha gyakorlott vagy sütés terén, akkor az igazi Dobostorta lenne a legjobb, mert nemcsak jó, de mutatós is - az egyetlen, ami fontos, hogy a karamellás fedölapok tényleg szépek legyenek.
De az Eszterházi torta is mutatós, és a legtöbb embernek tetszik.
Első!
Nemzetközi konyhát írtam és azt is leírtam, hogy milyen alapanyag lehet, milyen nem. Teljesen mindegy, hogy milyen nemzetiségűek a vendégeim, ha egyszer nemzetközi konyha kell. Felesleges volt válaszolnod.
Második!
Köszönöm, ezek jó ötletek, bár a somlói és az Eszterhazy kiesik, mert dió van benne, Dobostortát pedig már készítettem nekik. Nagyon kedves pár, a nő születésnapját ünnepeljük utólag és minden évben más törtét készítek neki erre az alkalomra.
Burgundi marharagu, Osso buco,
Desszert. Áfonyás krémsajtos csiga , Sajttorta, Madártej torta
6!
Tenger gyümölcsei és hal nem jó.
7!
A burgundi marharagu jól hangzik. Azt hiszem az lesz, meg feketeerdő torta. Már csak a desszert hiányzik. Valami könnyebb kellene....
10!
Nem az volt a lényeg, hogy külföldiek. Csak azért írtam, hogy nem Magyarország, mert bizonyos hozzávalókat nem tudok beszerezni. A torta már biztos, feketeerdő lesz, de jól hangzik a Pavlova is. Valami desszert ötleted esetleg van vele?
9!
Tudom használni a Google-t, köszi. A recepteket ott keresem meg, itt ötleteket gyűjtök. Ha nem tetszik a kérdés és érdemben nem tudsz hozza szólni, menj és keress magadnak egy másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!