Mennyi hús kell egy 16 fős társaságnak egy grillezős vacsorához? Milyen ételeket készítenétek?
Összevont szülinapi ebéd helyett gondoltam, hogy inkább grill-, BBQ ételeket készítenénk a szabadban.
Azt szeretném, ha mindenki találna kedvére valót, ezért kell csirke és sertéshús, esetleg valamilyen marhahús is, és természetesen zöldségek, de nem tudom milyen mennyiség szükséges.
#3. Ez így van nagyjából, de a kerti grillezés erről szól. Nem úgy működik, mint egy lakodalomban, hogy na most akkor mindenki üljön le, és evés van. Hanem folyamatosan megy a sütögetés, valaki mindig ott áll a grill mellett, és ahogy készül, úgy eszik. Nálunk sosem szokott mindenki egyszerre leülni az asztalhoz, van aki még iszogat, van aki tekézik, van aki rábukik az első hússzeletekre. Ez ilyen.
Fontos lenne kérdező, hogy milyen és mekkora grillsütőd van. Nagy társasághoz ugyanis a gömb grill a legmegfelelőbb. Azon órákig el lehet sütögetni folyamatosan. Én húsfajtánként személyenként 2-2 szeletet számolnék, tehát 2 szelet csirke, 2 szelet tarja, 2 szelet marha, plusz zöldség grillezésből számtalan variáció van.
-Fiatal cukkinik karikára vágva, egy egy szelet trappista ráhelyezve
-bébikukorica
-kaliforniai paprika hosszában félbe vágva, és fűszerezett, darált hússal megtöltve, a tetejére reszelt sajt.
-Spárga
-gomba
-paprikát, félbevágott vöröshagymát bármikor mellé lehet dobni a hús sütögetése közben
-Másik kedvencem az erdélyi michi, vagy mics. Legalább kétféle hús kell hozzá, sertés és marha, de eredetileg kevernek bele bárányt is, de most maradjunk a könnyen beszerezhető és olcsó darált húsnál. Nem sok minden kell bele, só, bors, rengeteg apróra vágott vöröshagyma, szárított bazsalikom, vagy bármi zöld fűszer, keress rá, ahány ház annyi szokás ez a recept. Vizes kézzel gyúrjuk a kis hús rudacskákat, és mehet is a grillre.
Mivel marhahúst is vennél, én abból összedobnék egy bográcsgulyást, az elfődögél magában, ha valaki nem bírja kivárni a sülteket tud abból enni és általában mindenki szereti. A levesimádók is ki lesznek elégítve.
Ehhez 1,5-2 kg marhahús elég, ha egyéb étel is készül. Bele krumpli, zöldség, csipetke és tökéletes.
Mondjuk én már itt meg is állnék, (de akkor több hússal, nagyobb mennyiséget csinálnék) mert ennél több ételre nincs szükség, ha van édes és sós süti, illetve torta.
A csirkét csináld meg roston zöldségekkel, a sertéshúsból meg nyársakat készíts, rajta hagyma, kolbász, szalonna.
A csirke és sertéshúst előző nap pácold be külön-külön, de a sertés páclébe tegyél egy mokkáskanál szódabikarbónát is (húspuhító)
Egy 110 cm-es gázos BBQ sütőnk van + kapunk kölcsön egy 56 cm-es átmérőjű faszenes gömbgrillt.
Azt gondolom ezzel a kettővel már elég gyorsan tudnánk sütni.
Természetesen sós rágcsák, mártogatók már lennének addig is amíg a húsok elkészülnek.
Nagyon jó ötlet a kaliforniai paprika hosszában félbe vágva, és fűszerezett, darált hússal megtöltve, a tetejére reszelt sajt.
Külön köszönöm.
A grillezett cukkini trapistával is nagyon tetszik.
Azt gondolom, hogy az egyben sült BBQ oldalast és egy egész tarját, már előző este elkezdem sütni 70 fokon 10-12 óra alatt készül el, aztán csak szósszal megkenjük és megpirítjuk.
Marhasültet még nem mertem készíteni, első sorban azért, mert nem tudom milyen húst kapok, és bizonytalan, hogy mennyi idő alatt készül el.
Két féle salátát tervezek készíteni, az egyik majonézes kukorica, a másik görög saláta lenne.
Köszönöm az eddigi válaszokat, és várom a további javaslatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!