Mennyi hús kell egy 16 fős társaságnak egy grillezős vacsorához? Milyen ételeket készítenétek?
Összevont szülinapi ebéd helyett gondoltam, hogy inkább grill-, BBQ ételeket készítenénk a szabadban.
Azt szeretném, ha mindenki találna kedvére valót, ezért kell csirke és sertéshús, esetleg valamilyen marhahús is, és természetesen zöldségek, de nem tudom milyen mennyiség szükséges.
Nem konfitálom.
Készítek egy pácot ( almaecet, citrom és narancs héja és leve, só ,bors, ketchup, cajenne bors, kevés barna cukor, tabasco) ebben áll 10-12 órát.
Aztán 140 fokon sütöm 1 órát, megsózom, sütöm még 1 órát megfordítom a másik oldalon is megsózom, majd leveszem a hőfokot 70 fokra, és sütöm kb. 6 órán át. Ezt a részét a sütőben készítem.
Közben a pácléből elkészítem a szószt.
A befejezéshez BBQ sütőben a hőfokot 180 fokra állítom, kb. 40 percig sütöm, az utolsó 20 percben megkenjük a szósszal, 10 perc múlva megfordítom a másik oldalon is megkenem, és még 8-10 percig sütöm.
Ez nagyon hosszan készül, de megéri vele bajlódni.
Köszönöm, nagyon jól hangzik.
Ha tudok venni marhapofát,ki fogom kipróbálni.
Sajnos bezárt a jól bejáratott, megbízható hentesem, még keresgélnek, így egyelőre szorítkoznom kell a könnyen beszerezhető húsokhoz.
Kedves vagy.☺
Köszönöm a receptet, van még időm tervezgetni , a „buliság" június első hétvégéjén lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!