Hogyan kell szakszerűen előkészíteni az élő tarisznyarákot?
Ugyanúgy ahogy a homárt? Azaz forró vízbe beletenni, amikor még él? Ha igen, hány perc a minimum ajánlott idő?
Mielőtt még betámadnak a lelkes "állatvédők".
Igazából én is ellene vagyok annak, hogy szenvedést okozzak bármilyen állatnak. De ugyanakkor hihetetlenül rajongok a minél jobb ételekért. És úgy tudom, a homárnál és a tarisznyaráknál is olyan ártalmas baktériumok vannak jelen, amelyek természetüknél fogva megtalálhatók az adott állatokban. Miután az állat meghalt, ezek a baktériumok gyorsan megsokasodnak (másodpercek alatt), és olyan toxinokat bocsátanak ki, amelyeket a főzés sem pusztít el. Ezért minimálisra csökkenthető az ételmérgezés esélye a homár vagy a tarisznyarák azonnali főzésével.
Másrészről az állat húsának az állaga és íze azonnal megváltozik az állat halálával, ha az főzés előtt következik be.
A szakirodalom azt mondja, hogy ezek az állatok nem rendelkeznek kifejlett központi idegrendszerrel, ezért fájdalmat sem éreznek. De ha mégis, állítólag az érzékelésüket tompítja, ha az állatokat előzőleg 156 percre egy kupac jégbe helyezik, még élő mivoltukban.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!