Zselatint hogyan kell szakszerűen tejszínhabos sütemény krémjébe keverni?
Figyelt kérdés
Recept azt írta, hogy 2 dkg zselatint 2-3 ek langyos vízben feloldunk esetleg tűz fölött még olvasztjuk picit, majd beleteszünk keveset a kész krémből, elkeverjük, és ezt hozzákeverjük a többi krémhez.
Na csak az a baj, hogy elnyelte az összes vizet és pici lángon nem olvadt fel, hanem inkább kezdett odasülni és ragacsosabb lenni. Raktam még vizet hozzá, meg hirtelen bele egy kis krémet, stb. Annyira rossz nem lett, de igenis maradtak benne zselatincsomók...
Hogy csináljam legközelebb?
2011. jan. 8. 23:19
1/3 anonim válasza:
A zselatint először keverd el csomómentesre a vízben,majd tégy hozzá még kevés vizet , (kb.még 2-3 kanállal)és addig melegítsd kis lángon,állandóan kevergetve,amig átlátszó nem lesz. Ezután keverd apránként a krémbe.
2/3 anonim válasza:
Az első válaszoló jól mondja. Én sem tarom be a recept szerinti víz mennyiséget. Mindig annyit teszek hozzá, hogy folyékony legyen, mikor felmelegítem lassú tűzön. Lassan hozzáöntöd a krémhez és jól elkevered.
3/3 anonim válasza:
Én is kíváncsi vagyok a kérdésedre adott válaszokra.
Nálam is mindig maradnak benne zselatincsomók, hiába kevertem szép simára. Mikor a hideg krémhez öntöm azonnal összeugrik és benne maradnak a csomók, ami pl. mikor a nyomózsákból kinyomom, eltömíti azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!