Lehet hogy azért nem emelkedett fel a tészta, mert kevesebb cukrot tettem bele, mint élő volt írva?
Volt a receptben joghurt, tejföl vagy valami hasonló savas hozzávaló?
A szódabikarbóna csak valamilyen sav mellett fejti ki a hatását.
Rengeteget sütök, de nem tudok róla, hogy a cukornak szerepe lenne ebben. Én semmibe sem teszek cukrot, mégis sikerülnek a sütik. Leginkább a tojástól jönnek fel, az igazán tojásosakba (pl. piskóta) még szódabikarbóna sem kell, a tipikusakba azért igen.
Olyan is van, hogy valami alkatrész lenyomja a cuccot, nekem a mák képes ilyenekre, bár az is megemelkedik, de a piskótát speciel nehezíti, nem olyan lesz, mint normálisan...
Milyen recept? Sokféle süti van s nem egyformán viselkednek...
A tészták pl. piskóta, akkor lesz lapos, ha több benne a cukor, mint kellene. (Életem első piskótájából ezért lett törökméz!) :))
A palacsinta is azért ragad le, ha sok cukrot kavarunk bele, ugyanis a cukor lefelé húzza a tésztát.
Tehát ha kevesebb cukrot tettél bele, mint írva volt, egész biztos, hogy nem attól lett lapos! Valami más oka van!
Persze jó lenne látni a receptet, hogy mit is terveztél sütni. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!