Hogyan kell a lencsefőzeléket elkészíteni?
Figyelt kérdés
2007. dec. 2. 23:50
1/3 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy a lencsét 3-4 darab babérlevéllel sós vízben megfőzöm (van, aki beáztatja a lencsét előtte, én nem szoktam) kevés vízben, és ahogy dagad a lencse, fokozatosan pótolom a vizet. Amikor már megfőtt, egyszerű rántást készítek (olaj+liszt), és ezt gyorsan hozzákeverem a lencséhez. Én nagyon szeretem, jó étvágyat!
2/3 anonim válasza:
Másik változat. Én bizony beáztatom és ha megdagadt, leöntöm a levét (kevésbé puffaszt). Annyi sózott vízben hogy ellepje, megfőzöm és reszelt vöröshagymás, paprikás rántással sűrítem. Lehet füstöltízű leveskockával vagy füstölt hússal is főzni, úgy még ízesebb. Jó étvágyat!
3/3 anonim válasza:
Na erre mondják ahány ember annyi féle!:) Én nem áztatom, felrakom vizben babérral, kis fej vöröshagymával, sóval és füstölt hus vagy kolbász karikával. Két gerezd foghagymával pirospaprikával rántást csinálok. Ha puha a lencse berántom.És a végén én még adok hozzá egy kis tejfölt, hogy krémesebb legyen, és egy kanál mustárt!Hát én igy szoktam isteni finom! Jo étvágyat hozzá:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!