Lencsefőzeléket hogy kell elkészíteni?
a megmosott lencsét fölteszed hideg vízben egy-két babérlevéllel.egy fej apróra vágott hagymát is tehetsz bele.ha felforrt megsózod, és lassú tűzön puhára főzöd.
utána lehet tejfölös-lisztes habarással sűríteni, de én rendes, halvány paprikás rántással szoktam.
egy kis cukor, ecet vagy mustár adja meg a pikáns ízét.
szóval habarni és berántani is lehet, amelyik szimpatikusabb Neked.
úgy is lehet, hogy a hagymát a rántás előtt megdinsztelik,de látom, hogy Te az egyszerűbbet szeretnéd.
akkor, ahogy fent írtam, és, ha nem akarsz lisztet, csak tejföllel is lehet habarni.
a tejfölt keverd egy egy tálkában, vegyél ki keveset a lencséből, apránként, és keverd ki a tejföllel, hogy az ne legyen hideg.ezután hozzáadhatod a főzelékhez.
csak egyet kell pöfögnie és kész is.
én szándékosan nem írtam, hogy én is előző este beáztatom, mert régebben, ha leírtam, hogyan csinálom, sorba jöttek
a válaszok , hogy "a lencsét NEM KELL beáztatni".gondolom akkor anélkül is lehet, én ebből nem csinálok kérdést,én továbbra beáztatom::::)))
Én az elején felteszem főni a hüvelyeseket. Mivel rántással dolgozok, ezért feleslegesnek tartok elején dinsztelni. Illetve a rántáshoz igazi hagymadinsztelés helyett hagymakrémet használok, de ez csak a saját szeszélyem. Főzés közben ízesítem Vegetával, sóval, cukorral, borssal. Ha megpuhul, akkor barna liszttel és paprikásan készítek rántást. A rántást szitával kevergetem be a lébe, illetve kis tejszínt csorgatok hozzá és attól krémessé válik.
Egyébként hiába használok tejszínt, a habarás nem a barátom. Amelyik főzit illik tejföllel enni, ott tálalásnál kerül bele.
34/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!