Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül a rácsos linzer?

Hogy készül a rácsos linzer?

Figyelt kérdés
2008. nov. 4. 10:40
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

50 dkg liszt

25 dkg margarin

20 dkg porcukor

1 db tojás

1 dl tej/1 ek. tejföl

1 cs. sütőpor

fahéj

csipet só

Töltelékhez: bármilyen lekvár, 3 evőkanál cukor, 20dkg darált dió, 3 tojás.


A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután hozzáadjuk a többi anyagot. A tészta 2/3-ad részével kibéleljük a tepsit, megkenjük a lekvárral, majd a tojások fehérjét felverem a cukorral, majd mehet bele a sárgája, majd a dió, ezt ráöntöm a lekvárral megkent tésztára, és a maradék tésztából rácsokat sodrunk rá. kb. 25-30 percet sütöm.

2008. nov. 4. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!