Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gombafasirt recept tojás nélkül?

Gombafasirt recept tojás nélkül?

Figyelt kérdés

Olyan gombafasirt receptet keresek, amiben nincs tojás, illetve zab, és mégsem esik szét. Sok mindent találtam a neten, de tojásmenteset nem igazán.

Illetve ami még érdekelne, hogy ki hogyan füszerezni, ami nem a megszokott fasirt ízesítés.

2018. szept. 8. 16:14
 1/5 anonim ***** válasza:
81%

Nem tudom más hogy csinálja, én hagymát pirítok, arra rádobom a gombát, sózom-borsozom és addig főzöm, míg a leve 90%-a el nem fől.

Én az egészet összekeverem friss petrezselyemzölddel és zsemlemorzsával, hogy gombócokat tudjak formázni. Ezeket aztán sorba rakom a tepsiben (sütőpapíron) és várom, hogy bekérgesedjen. 1x megforgatom őket.

Lehet megspriccelni, vagy megkenni olajjal a tetejüket.

2018. szept. 8. 16:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Ha egybe szeretném sütni, akkor úgy is lehet vagy úgy könnyen szétesik?
2018. szept. 8. 18:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Tojás helyett lenmag, chia mag is összefogja, bizonyára más is van. Én valószínűleg sütőben sütném, mert ott én kontrollálom a zsírmennyiséget s nem kell mellette állni s ott ugye eleve kevésbé törik. De a múltkori chia magos zabfasírtomnak eszébe se jutott szétesni tepsiben sem, gombánál is működnie kell, ebben biztos vagyok.

Valami keményítőt valószínűleg dobnék bele, mégiscsak fasírt, de annak persze nem kell zabnak lennie, annyi gabona s egyéb keményítő van még.

A fűszerezésben nem tudok segíteni, nekem nagyon bejön a klasszikus fasírtfűszerezés, nem szoktam eltérni tőle.

2018. szept. 8. 20:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Erre sajnos nem tudok válaszolni, mert még nem mertem megkockáztatni, pont ezért, mert féltem, hogy szétesik.

2018. szept. 8. 20:57
 5/5 A kérdező kommentje:
KÖszi a válaszokat!
2018. szept. 8. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!