Csináltatok már főzeléket keményítővel?
A keményítő tul.képpen kukoricaliszt. Egészségesebb, mint a fehér liszt, de nem hízlal kevésbé. Nem emlékszem a kalóriatartalmára, de lehet, hogy még magasabb is, nem tudom, meg kéne nézni.
Én nem szeretem, bár mellékíze nem lesz, de kocsonyás lesz az állaga, amit én gusztustalannak találok, ha lenyelem. Én kevés teljes kiörl. liszttel csinálom a főzelékeket. Meg lehet az anyagából turmixolni bele, azzal süríteni.
A fogyókúra miatt diétázol (meg egyébként is), szerintem jobb, ha a zöldséget nyersen, ill. párolva eszed, úgy több vitamin marad benne. A sz*rá főzött zöldségben semmi nincs. Persze néha lehet enni, de ne ez legyen a fő formája a kajának.
Igen, és ugyanolyan íze van, a színe egész kicsit más lesz, de ha nem tudja az anyós, észre se fogja venni. Anyukám nagyon finnyás, "utálja" a teljes kiörl. lisztet (=soha nem próbálta), de a tökfőzelékemre azt mondta, hogy tökéletes. :)
Egy dologra figyelj: tovább kell főzni habarás/rántás után, mint a rendes lisztet. Kb. 2-szer annyi ideig, de kóstolgasd, akkor jó, ha már nincs lisztíze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!