Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csináltatok már főzeléket...

Csináltatok már főzeléket keményítővel?

Figyelt kérdés
Szeretném kipróbálni, de kicsit tartok tőle. Milyen az íze, lehet érezni a főzeléken? Illetve ha diétázom akkor jobb így készíteni mint lisztel ugye? Köszönöm.
2010. jún. 21. 11:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Én sokszor használok keményitőt, illetve ételsüritőt a főzelékekhez. Egyáltalán nincs rossz ize, nem érezni rajta, hogy más, és egészségesebb is mint a liszt.
2010. jún. 21. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

A keményítő tul.képpen kukoricaliszt. Egészségesebb, mint a fehér liszt, de nem hízlal kevésbé. Nem emlékszem a kalóriatartalmára, de lehet, hogy még magasabb is, nem tudom, meg kéne nézni.

Én nem szeretem, bár mellékíze nem lesz, de kocsonyás lesz az állaga, amit én gusztustalannak találok, ha lenyelem. Én kevés teljes kiörl. liszttel csinálom a főzelékeket. Meg lehet az anyagából turmixolni bele, azzal süríteni.


A fogyókúra miatt diétázol (meg egyébként is), szerintem jobb, ha a zöldséget nyersen, ill. párolva eszed, úgy több vitamin marad benne. A sz*rá főzött zöldségben semmi nincs. Persze néha lehet enni, de ne ez legyen a fő formája a kajának.

2010. jún. 21. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
csináltam, vacak lett, pláne újramelegítés után, mert akkor szétfolyt...
2010. jún. 21. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
12,05- ös. Köszi, lehet akkor inkább teljeskiörlésűvel fogom. Nem nagyon szoktam főzeléket csinálni, inkább párolva eszem a zöldségek, de most nem csak magunknak csinálom, hanem itt az anyósjelölt is és ő szívesebben fogyasztja főzelék formájában. És a teljeskiőrlésűvel is jól besűrűsödik?
2010. jún. 21. 12:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen, és ugyanolyan íze van, a színe egész kicsit más lesz, de ha nem tudja az anyós, észre se fogja venni. Anyukám nagyon finnyás, "utálja" a teljes kiörl. lisztet (=soha nem próbálta), de a tökfőzelékemre azt mondta, hogy tökéletes. :)

Egy dologra figyelj: tovább kell főzni habarás/rántás után, mint a rendes lisztet. Kb. 2-szer annyi ideig, de kóstolgasd, akkor jó, ha már nincs lisztíze.

2010. jún. 21. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
12.05 voltam
2010. jún. 21. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Oké köszi! Megpróbálkozom vele! :)
2010. jún. 21. 14:10
 8/8 A kérdező kommentje:
Teljeskiörlésű lisztel nagyon fini lett! :)
2010. jún. 22. 08:11

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!