Csináltatok már nokedlit tojás nélkül? Úgy milyen lesz?





Szia!
Végül is meg lehet oldani tojás nélkül is (persze akkor nem az igazi), de akkor nagyon jó minőségű lisztből kell csinálni, nem pedig ilyen T*SCO-s szarokból:)










igen, lehet tojás nélkül! csak nagyon óvatosan adagold a vizet, még jobb, ha szóda, vagy ásványvizet és a szokásosnál sokkal keményebb legyen a tészta, ne legyen folyós.
egy késhegynyi kurkumával a szép sárga színt is elérheted.
jól le kell öblíteni meleg vízzel, leszűrni alaposan és meleg zsiradékba keverni. ( én zsírt használok)
nyugodtan próbáld ki, nem fogsz csalódni.
üdv.










Mi tojáspótló port használunk és extra minőségű lisztet.
De ahogy írták megoldható nélküle is mint sok minden más is, csak a vízzel bánj óvatosabban, mint előtte.





Szerintem simán megoldható, ha meg összekevered egy kis pörkölt szafttal, akkor már meg se mondják ránézésra, hogy nincs benne tojás, hisz nem látni, hogy sárga e. :)
Jó étvágyat hozzá!





"Az én fogalmaim szerint a tojás nélküli nokedli az a csipetke"
Az én ismereteim szerint a csipetke csak liszt és tojás.
A víz és liszt az a csiríz, baromi jól ragad/általános iskola, gyakorlati óra/.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!