Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csináltatok már nokedlit...

Csináltatok már nokedlit tojás nélkül? Úgy milyen lesz?

Figyelt kérdés
2011. máj. 20. 10:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
63%

Szia!

Végül is meg lehet oldani tojás nélkül is (persze akkor nem az igazi), de akkor nagyon jó minőségű lisztből kell csinálni, nem pedig ilyen T*SCO-s szarokból:)

2011. máj. 20. 10:07
 2/13 A kérdező kommentje:
és hogyan oldjam meg?tojásallergiás a kisfiam és mindannyiunknak pörkölt lesz.csak már nagyon unom a sima tésztát.
2011. máj. 20. 10:10
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
Az én fogalmaim szerint a tojás nélküli nokedli az a csipetke. :) Levesbe szoktam csak tenni. Végülis lehet nokedlipótló, de keményebb lesz picivel.
2011. máj. 20. 10:12
 4/13 anonim válasza:
80%
Én már csináltam régebben, figyelni kell arra, h még jobban tapad majd, ezért kicsit több olajat tegyél a vízbe. Sok sikert.
2011. máj. 20. 10:20
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

igen, lehet tojás nélkül! csak nagyon óvatosan adagold a vizet, még jobb, ha szóda, vagy ásványvizet és a szokásosnál sokkal keményebb legyen a tészta, ne legyen folyós.

egy késhegynyi kurkumával a szép sárga színt is elérheted.

jól le kell öblíteni meleg vízzel, leszűrni alaposan és meleg zsiradékba keverni. ( én zsírt használok)

nyugodtan próbáld ki, nem fogsz csalódni.

üdv.

2011. máj. 20. 11:10
 6/13 Toto652_89 ***** válasza:
80%
Végtére is, a tojás csak az összetartó... biztos lehet helyettesíteni valamivel... fölöttem már írtak pár megoldást, amelyeknek működnie kell...
2011. máj. 20. 11:12
 7/13 anonim ***** válasza:
80%

Mi tojáspótló port használunk és extra minőségű lisztet.

De ahogy írták megoldható nélküle is mint sok minden más is, csak a vízzel bánj óvatosabban, mint előtte.

2011. máj. 20. 11:24
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem simán megoldható, ha meg összekevered egy kis pörkölt szafttal, akkor már meg se mondják ránézésra, hogy nincs benne tojás, hisz nem látni, hogy sárga e. :)

Jó étvágyat hozzá!

2011. máj. 20. 11:29
 9/13 anonim ***** válasza:
58%

"Az én fogalmaim szerint a tojás nélküli nokedli az a csipetke"

Az én ismereteim szerint a csipetke csak liszt és tojás.

A víz és liszt az a csiríz, baromi jól ragad/általános iskola, gyakorlati óra/.

2011. máj. 20. 11:38
 10/13 anonim ***** válasza:
50%
Ja és főzhetsz rízst is.
2011. máj. 20. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!