Penészedett már be valakinek a hordós savanyúság, ha igen mit csináltatok vele?
Figyelt kérdés
Bepenészedett a hordós savanyúság teteje,leöntöttem róla a levet, lemostam a zöldségeket,nincs penészes ízük, beáztattam őket ecetes vízbe ,hogy kicsit megszívja őket, de egy nap után megint zavaros rajta a víz(és a szaga sem túl jó),és most nem tudom,hogy merjek-e rá felöntő levet csinálni vagy ikább dobjam ki az egészet bár azért sajnálnám kidobni, de félek attól, hogy megint csak penészes lesz és belepocsékolom megint csak a cukrot meg a többit.Vagy tegyek bele esetleg több tartósítószert? De eddig is mindig így csináltam, és eddig egyszer sem volt baja, nem tudom most mi történhetett, ráaádásul két hordóban van és mind a kettő ugyanígy járt.2011. okt. 10. 11:52
1/17 anonim válasza:
hordós káposztába cukor??? abba só kell!!!! a cukrot felejtsd el, só és víz, a teteje viszont penészedhet és förtelmes büdös is lehet!! az nem baj!!! töltsd fel jó tele a hordót sós vízzel!!!
2/17 anonim válasza:
a hordó aljára szoktam tenni tisztára mosott kukorica szemet, utána egy réteg káposztát ,só, babér levél bors, ezt jól bedöngölöm és ezt csinálom egymás után többször tehetsz bele paprikát egészet és fejes káposztát. a végén egy pár napig meleg helyiségben hagyom ,hogy levet engedjen, és utána viszem le a pincébe.havonta mosom át a tetejét sós vízzel!!!!! és még soha nem tettem bele cukrot!!!!
3/17 anonim válasza:
Nem tudom, mások hogy vannak ezzel, de én nem ennék penészes ételt. Szerintem undorító már maga a gondolat is, akár mennyire kár a savanyúért.
Ennél jobb már csak az, hogy még több tartósítószerrel akarod helyrehozi. Miért nem eszed meg mindjárt kiskanállal a tartósítószert a zacskóból? Ha netán a penésztől nem betegednél meg, a tartósítószer biztosan hatna.
4/17 A kérdező kommentje:
Köszi, de ez nem savanyú káposzta hanem, hordós savanyúság, van aki dobálos savanyúságnak hívja, ubi, paprika, répa, hagyma,karfiol, zöld paradicsom, kis dinnye,nagyjából ilyesmik mehetnek bele, és ennek nem szabadna penészesenke lenni , nem először csináltam, de így még sosem jártam.
2011. okt. 10. 12:15
5/17 anonim válasza:
Tartósító nem kell bele. Télen akár meg is fagyhat (pl. fáskamrában) semmi baja sem lesz. Úgy kell fejszével bontani néha. Ahogy jobb az idő, többször kell ránézni. Mindig ellepje a lé.
Én egy nagy gézt teszek a tetejére, hetente a gombásodást ezzel könnyedén el lehet távolítani.
6/17 anonim válasza:
Előző vagyok. Akkor passz.
Ahhoz nem tudok szólni.
7/17 A kérdező kommentje:
A zöldségek egyáltalán nem lettek penészesek,(teljesen jó savanyúság ízük van) én sem szeretnék penészes ételt enni, a leve lett penészes és nem áztak azért benne egy hétig , egyik nap még semmi baja nem volt , másnap este meg mikor kinyitottam, meg már penészes volt a teteje, de itt sem arra a zöld penészre gondolok azért, hanem csak fehér foltok voltak a lé tetején, és nem 1 kg tartósítószerre gondoltam, hanem ,hogy a 2 kávéskanál borkénpor helyett mondjuk három kávéskanállal rakok bele a 15 liter vízbe vagy estleg ináb nátrium- benzoátot rakok a borkén helyett.
2011. okt. 10. 12:25
8/17 anonim válasza:
Bocs,de a penészspórákkal már tele van a zöldség.
9/17 A kérdező kommentje:
Jó oké,biztos,hogy igazad van,de minden darabot egyesével mostam át.Mi lenne ha beraknám üvegbe, és azt ugye kidunsztolnám, akkor esetleg nem pusztulnának el a hőtöl, nem tudom lehet hülyeséget kérdeztem.
2011. okt. 10. 13:12
10/17 anonim válasza:
Ez nem mosás kérdése... Kidobhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!