Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Penészedett már be valakinek...

Penészedett már be valakinek a hordós savanyúság, ha igen mit csináltatok vele?

Figyelt kérdés
Bepenészedett a hordós savanyúság teteje,leöntöttem róla a levet, lemostam a zöldségeket,nincs penészes ízük, beáztattam őket ecetes vízbe ,hogy kicsit megszívja őket, de egy nap után megint zavaros rajta a víz(és a szaga sem túl jó),és most nem tudom,hogy merjek-e rá felöntő levet csinálni vagy ikább dobjam ki az egészet bár azért sajnálnám kidobni, de félek attól, hogy megint csak penészes lesz és belepocsékolom megint csak a cukrot meg a többit.Vagy tegyek bele esetleg több tartósítószert? De eddig is mindig így csináltam, és eddig egyszer sem volt baja, nem tudom most mi történhetett, ráaádásul két hordóban van és mind a kettő ugyanígy járt.
2011. okt. 10. 11:52
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Jó oké, de a hőkezelés sem segít rajta?
2011. okt. 10. 13:17
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem segít. Max késlelteti az újbóli megjelenést, de kiirtani nem fogja a penészgombákat.
2011. okt. 10. 13:23
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor inkább kidobom az egészet nem töltöm az időm feleslegesen vele, meg legfőképp nem szeretnék megbetegedni sem tőle.
2011. okt. 10. 13:27
 14/17 anonim ***** válasza:
12:13 aki látott már savanyú káposztát az tudja ,hogy miről beszélünk!!! te meg csak kötözködsz!!!!ha éreznéd ,hogy milyen bukéja van a savanyú káposztának ,te nem igen ennél többet olyat!!!(igazi étvágy gerjesztő)
2011. okt. 10. 16:23
 15/17 anonim ***** válasza:
Ne zavarjon, hogy itt PENÉSZES vegyes zöldségről van szó, nem pedig normális savanyú káposztáról.
2011. okt. 11. 13:11
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a tippeket a savanyú káposztához, úgy döntöttem (egy alapos fertőtlenítés után),az kerül a hordóba a vegyes savanyúság helyett,hátha most nagyobb szerencsém lesz.
2011. okt. 11. 15:49
 17/17 anonim ***** válasza:

Felesleges találgatni, amikor a tudomány megadja a választ:

[link]

2015. szept. 14. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!