Milyen magyar desszertet ajánlotok, ami nem túl nehéz pörkölt után?
10-es vagyok és hogy ne legyen félreértés:
Nem a pörkölt helyett mondom a sajttekercset, (vagy valami könnyű dolgot) hanem a pogácsa helyett.
#13
A téliszalámi mióta "milánói" típusú?
Nem győzöm Magyarországról hordani az olasz rokonoknak, barátoknak, amikor megyek.
A trappistával meg igazad van, nekem sem a kedvencem, de mivel hajszálvékonyan van, nem ez dominál, de lehet egy karakteresebb, jobb minőségűvel felcserélni.
Megjegyzem, a sajttekercset csak példának hoztam fel, mint könnyű előételt, nem szentírás. Nekem a pogácsával volt gondom előételként, ami bármi lehet, csak ne legyen lisztes és laktató.
A pogácsát ki lehet tenni az asztalra később a borozgatáshoz, beszélgetéshez.
Ahogy az elözö írta, a pogácsát ne elöételnek add, ha valamit akarsz elötte, akkor csak tényleg pár apró falatkát, ne lakjon jól vele elöre.
Desszertként a somlói, gundel palacsinta túl tömény, a túró rudi meg mákos guba egyáltalán nem sok külföldinek ehetö kategória, a Rákóczi túrós jó ötlet, esetleg túrós, diós, almás rétes, ezek nem nehezek és lehet belölük csak pár falatnyit is enni.
A pogácsát meg utána a beszélgetös-borozgatós résznél add fel, akkor sokkal több sikere lesz.
Btw, én rétest adnék utána, kétfélét, nem megosztó ízekben, hogy tudjon választani.
Az alig tészta, könyű töltelék, ha gyümölcsös, és kelően magyar, ráadásul szezonja is van.
#17
Kérlek ne zagyválj össze-vissza!
Eddig baromi türelmes voltam veled, de a téliszalámi egy sertéshúsból, sertésszalonnából készített, füstölt szalámiféle, 2007 óta Európában védett eredetű magyar élelmiszer, HUNGARIKUM.
A recept, aminek semmi jelentősége nincs, már mondtam - egyértelműen téliszalámiról beszél, ezen nincs mit ragozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!