Milyen magyar desszertet ajánlotok, ami nem túl nehéz pörkölt után?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
10-es vagyok és hogy ne legyen félreértés:
Nem a pörkölt helyett mondom a sajttekercset, (vagy valami könnyű dolgot) hanem a pogácsa helyett.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#13
A téliszalámi mióta "milánói" típusú?
Nem győzöm Magyarországról hordani az olasz rokonoknak, barátoknak, amikor megyek.
A trappistával meg igazad van, nekem sem a kedvencem, de mivel hajszálvékonyan van, nem ez dominál, de lehet egy karakteresebb, jobb minőségűvel felcserélni.
Megjegyzem, a sajttekercset csak példának hoztam fel, mint könnyű előételt, nem szentírás. Nekem a pogácsával volt gondom előételként, ami bármi lehet, csak ne legyen lisztes és laktató.
A pogácsát ki lehet tenni az asztalra később a borozgatáshoz, beszélgetéshez.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ahogy az elözö írta, a pogácsát ne elöételnek add, ha valamit akarsz elötte, akkor csak tényleg pár apró falatkát, ne lakjon jól vele elöre.
Desszertként a somlói, gundel palacsinta túl tömény, a túró rudi meg mákos guba egyáltalán nem sok külföldinek ehetö kategória, a Rákóczi túrós jó ötlet, esetleg túrós, diós, almás rétes, ezek nem nehezek és lehet belölük csak pár falatnyit is enni.
A pogácsát meg utána a beszélgetös-borozgatós résznél add fel, akkor sokkal több sikere lesz.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Btw, én rétest adnék utána, kétfélét, nem megosztó ízekben, hogy tudjon választani.
Az alig tészta, könyű töltelék, ha gyümölcsös, és kelően magyar, ráadásul szezonja is van.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#17
Kérlek ne zagyválj össze-vissza!
Eddig baromi türelmes voltam veled, de a téliszalámi egy sertéshúsból, sertésszalonnából készített, füstölt szalámiféle, 2007 óta Európában védett eredetű magyar élelmiszer, HUNGARIKUM.
A recept, aminek semmi jelentősége nincs, már mondtam - egyértelműen téliszalámiról beszél, ezen nincs mit ragozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!