Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen magyar desszertet...

Milyen magyar desszertet ajánlotok, ami nem túl nehéz pörkölt után?

Figyelt kérdés
Egy olasznak főzök magyar menüt. Az Aperitif pogácsa lesz száraz fehérborral, a főétel marhapörkölt nokedlivel és uborkasalátával, kadarkával. A desszertet nem tudom eldönteni. Mikor múltkor madártejet adtam külföldieknek ugyanezen menü után, annak csak közepes sikere volt. A főzéstudásom a legtöbb fogáshoz elegendő, nem kell, hogy egyszerű legyen. És nem tudom, hogy egy somlói nem sok-e pörkölt után.

2018. aug. 15. 14:32
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
65%
Én mákos gubát csinálnék.
2018. aug. 15. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/26 anonim ***** válasza:
92%

10-es vagyok és hogy ne legyen félreértés:


Nem a pörkölt helyett mondom a sajttekercset, (vagy valami könnyű dolgot) hanem a pogácsa helyett.

2018. aug. 15. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/26 anonim ***** válasza:
89%
10-es, egy olasznak trappistás milánói tíusú szalámit feltálalni? Ne viccelj :)
2018. aug. 15. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/26 anonim ***** válasza:
21%
Pogácsa és fehérbor? NE :D
2018. aug. 15. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/26 anonim ***** válasza:
70%
A pogácsához passzol a fehérbor.
2018. aug. 15. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/26 anonim ***** válasza:
92%

#13

A téliszalámi mióta "milánói" típusú?

Nem győzöm Magyarországról hordani az olasz rokonoknak, barátoknak, amikor megyek.

A trappistával meg igazad van, nekem sem a kedvencem, de mivel hajszálvékonyan van, nem ez dominál, de lehet egy karakteresebb, jobb minőségűvel felcserélni.

Megjegyzem, a sajttekercset csak példának hoztam fel, mint könnyű előételt, nem szentírás. Nekem a pogácsával volt gondom előételként, ami bármi lehet, csak ne legyen lisztes és laktató.

A pogácsát ki lehet tenni az asztalra később a borozgatáshoz, beszélgetéshez.

2018. aug. 15. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/26 anonim ***** válasza:
86%
Utolsó, mindig is az volt. Milánói típus, az egy szalámi fűszerezési és érlelési mód, mint mondjuk a bajai halászlé.
2018. aug. 15. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/26 anonim ***** válasza:
91%

Ahogy az elözö írta, a pogácsát ne elöételnek add, ha valamit akarsz elötte, akkor csak tényleg pár apró falatkát, ne lakjon jól vele elöre.

Desszertként a somlói, gundel palacsinta túl tömény, a túró rudi meg mákos guba egyáltalán nem sok külföldinek ehetö kategória, a Rákóczi túrós jó ötlet, esetleg túrós, diós, almás rétes, ezek nem nehezek és lehet belölük csak pár falatnyit is enni.


A pogácsát meg utána a beszélgetös-borozgatós résznél add fel, akkor sokkal több sikere lesz.

2018. aug. 15. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/26 anonim ***** válasza:
84%

Btw, én rétest adnék utána, kétfélét, nem megosztó ízekben, hogy tudjon választani.


Az alig tészta, könyű töltelék, ha gyümölcsös, és kelően magyar, ráadásul szezonja is van.

2018. aug. 15. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/26 anonim ***** válasza:
72%

#17

Kérlek ne zagyválj össze-vissza!

Eddig baromi türelmes voltam veled, de a téliszalámi egy sertéshúsból, sertésszalonnából készített, füstölt szalámiféle, 2007 óta Európában védett eredetű magyar élelmiszer, HUNGARIKUM.

A recept, aminek semmi jelentősége nincs, már mondtam - egyértelműen téliszalámiról beszél, ezen nincs mit ragozni!

[link]

2018. aug. 15. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!