Hogyan főzzek ráklevest? Milyen rákból? Recept, alapanyagok? Valami nagyon finom és bevált kellene!
Sáfrányos rákleves
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg tisztított koktélrák
2 vékony vagy egy vastag póréhagyma
3 dkg vaj
3 dkg liszt
1 dl tejszín
1 dl fehérbor
2 csipet sáfrány
só
bors
Elkészítése: Tisztítsuk meg a pórét, karikázzuk fel, és sós vízben pároljuk meg. Szűrjük le, de őrizzük meg a főzővizet. A vajat olvasszuk meg, forgassuk meg rajta a rákot, öntsük fel 2 dl főzőlével és a borral. A tejszínben keverjük el a lisztet, öntsük a leveshez, majd adjuk hozzá a sáfrányt. Főzzük 10 percig, közben ízesítsük sóval, borssal. Végül adjuk hozzá a pórékarikákat és tálaljuk.
Ezt a receptet a Mindmegette.hu-ról szedtem. Eddig még csak kétszer volt szerencsém elkészíteni, de nekem nagyon ízlett ( a páromnak már nem annyira, a sáfrány ára miatt :D), imádom a sáfrányos leveseket!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!