Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan főzzek ráklevest?...

Hogyan főzzek ráklevest? Milyen rákból? Recept, alapanyagok? Valami nagyon finom és bevált kellene!

Figyelt kérdés
2008. nov. 2. 23:56
 1/1 anonim válasza:
100%

Sáfrányos rákleves

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg tisztított koktélrák

2 vékony vagy egy vastag póréhagyma

3 dkg vaj

3 dkg liszt

1 dl tejszín

1 dl fehérbor

2 csipet sáfrány

bors

Elkészítése: Tisztítsuk meg a pórét, karikázzuk fel, és sós vízben pároljuk meg. Szűrjük le, de őrizzük meg a főzővizet. A vajat olvasszuk meg, forgassuk meg rajta a rákot, öntsük fel 2 dl főzőlével és a borral. A tejszínben keverjük el a lisztet, öntsük a leveshez, majd adjuk hozzá a sáfrányt. Főzzük 10 percig, közben ízesítsük sóval, borssal. Végül adjuk hozzá a pórékarikákat és tálaljuk.


Ezt a receptet a Mindmegette.hu-ról szedtem. Eddig még csak kétszer volt szerencsém elkészíteni, de nekem nagyon ízlett ( a páromnak már nem annyira, a sáfrány ára miatt :D), imádom a sáfrányos leveseket!!!

2008. nov. 3. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!