Írnátok valami olyan receptet, ami finom, nem túl drága és könnyű elkészíteni (illetve nem kellene hozzá nehezen beszerezhető alapanyagok)?
amiket én szoktam csinálni, nem nehéz, nem drága, és egész hamar készen vannak:
levesek: fokhagymakrémleves, borsóleves, zöldségleves, krumplileves kolbásszal
főételek: krumplipaprikás, rakott krumpli, tortilla valamilyen szósszal, töltött zsemle, milánói, gyros, tojásos nokedli, gombapörkölt
virslis-sajtos saláta, tésztasaláta
hirtelen ezek jutottak az eszembe
Hamis gulyásleves: Krumpli, karikára szelt zöldség, ha van zöldpaprika. Hideg vízzel felereszted, teszel bele sót, a tetejére szórsz törtpaprikát és teszel rá egy fél diónyi fehérzsírt és 1-2 gulyásleves kockát. Amikor ez félig megfőtt, fodros tésztát teszek bele. Egyszerű és nem kell mellette állni.
Ezen kívül: sertésmájból natúrszelet készítesz (lisztbe forgatod) és félreteszed. A zsír v. olaj nagy részét leöntöd, a ruskós maradékba: egy doboz tejfölbe lisztet, borsot és jó néhány girizd fokhagymát keversz, ezt beleöntöd a zsírmaradékba állandó kevergetés mellett vízzel hígítani kell, míg mártás állagú lesz. Aztán visszarakod bele a májat egy kicsit összerotyogtatod és főtt rizst adsz hozzá köretnek. Ugyanezt megcsinálhatod sertés-combból is, de akkor azt előtte ki kell verni és hagyni, hogy a só átjárja.
Hideg saláta: 2 alma, 4 főtt tojás, pár db. üveges savanyú uborka (nyáron lehet kígyóuborka) kockára vágva. Amikor a tojás kihűlt, tartárral vagy egy doboz joghurtba bors, ételízesítő, ezzel felöntve. 1-2 órára tedd a hűtőbe.
Édesség: kocka alakú háztartási kekszet szorosan egymás mellé raksz egy tálcára. Megkened (főzés nélkül készült) csoki pudinggal, tetejére a köv. sor keksz, megkened vanília pudinggal. A tetejére és a külső széleit is megkenni pudinggal. Berakod a hűtőbe, a következő napra a keksz bepuhul. Ahol a kekszek találkoznak, ott tudod felszelni kis kockákra. Felszelés után - tálalás előtt - a tetejére lehet nyomni tejszínhabot.
Bársonyos csirke, gombával
Hozzávalók:
2 db kicsontozott csirkemell (egyforma kockára vágva),
3 kávéskanál kukoricakeményítő (vagy liszt),
1 evőkanál szójamártás,
késhegynyi bors,
4 evőkanál olaj,
1 gombakonzerv,
1 kávéskanál só,
2 gerezd fokhagyma,
2 kávéskanál őrölt gyömbér
A csirkedarabokat, lisztet, szójamártást keverjük össze egy evőkanál olajjal és borssal. 10 percig hagyjuk állni. Közben szűrjük le a gombát, úgy hogy 1/2 dl levet tegyünk félre. A levet sózzuk meg.
Az olajban pároljuk meg - ne tovább, mint 1-2 percig- a csirkedarabokat, fokhagymát, gyömbért, nagyon vigyázva, hogy meg ne égjen, állandóan keverjük.
Adjuk hozzá a gombát, valamint a gombalevet és további 5 percig főzzük, nagyon vigyázva, nehogy túlfőzzük, és a gomba megpuhuljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!