Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok valami olyan receptet,...

Írnátok valami olyan receptet, ami finom, nem túl drága és könnyű elkészíteni (illetve nem kellene hozzá nehezen beszerezhető alapanyagok)?

Figyelt kérdés
Lehet leves, főétel, saláta vagy édesség is! Köszi!
2011. jan. 17. 17:45
 1/5 anonim ***** válasza:

amiket én szoktam csinálni, nem nehéz, nem drága, és egész hamar készen vannak:

levesek: fokhagymakrémleves, borsóleves, zöldségleves, krumplileves kolbásszal

főételek: krumplipaprikás, rakott krumpli, tortilla valamilyen szósszal, töltött zsemle, milánói, gyros, tojásos nokedli, gombapörkölt

virslis-sajtos saláta, tésztasaláta

hirtelen ezek jutottak az eszembe

2011. jan. 17. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Hamis gulyásleves: Krumpli, karikára szelt zöldség, ha van zöldpaprika. Hideg vízzel felereszted, teszel bele sót, a tetejére szórsz törtpaprikát és teszel rá egy fél diónyi fehérzsírt és 1-2 gulyásleves kockát. Amikor ez félig megfőtt, fodros tésztát teszek bele. Egyszerű és nem kell mellette állni.

Ezen kívül: sertésmájból natúrszelet készítesz (lisztbe forgatod) és félreteszed. A zsír v. olaj nagy részét leöntöd, a ruskós maradékba: egy doboz tejfölbe lisztet, borsot és jó néhány girizd fokhagymát keversz, ezt beleöntöd a zsírmaradékba állandó kevergetés mellett vízzel hígítani kell, míg mártás állagú lesz. Aztán visszarakod bele a májat egy kicsit összerotyogtatod és főtt rizst adsz hozzá köretnek. Ugyanezt megcsinálhatod sertés-combból is, de akkor azt előtte ki kell verni és hagyni, hogy a só átjárja.

Hideg saláta: 2 alma, 4 főtt tojás, pár db. üveges savanyú uborka (nyáron lehet kígyóuborka) kockára vágva. Amikor a tojás kihűlt, tartárral vagy egy doboz joghurtba bors, ételízesítő, ezzel felöntve. 1-2 órára tedd a hűtőbe.

Édesség: kocka alakú háztartási kekszet szorosan egymás mellé raksz egy tálcára. Megkened (főzés nélkül készült) csoki pudinggal, tetejére a köv. sor keksz, megkened vanília pudinggal. A tetejére és a külső széleit is megkenni pudinggal. Berakod a hűtőbe, a következő napra a keksz bepuhul. Ahol a kekszek találkoznak, ott tudod felszelni kis kockákra. Felszelés után - tálalás előtt - a tetejére lehet nyomni tejszínhabot.

2011. jan. 17. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Pásztor tarhonya: ezt variálhatod úgy, hogy teszel bele kolbászt vagy virslit vagy csak magában is finom. Hamar kész, laktató és olcsó.
2011. jan. 17. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Bársonyos csirke, gombával


Hozzávalók:

2 db kicsontozott csirkemell (egyforma kockára vágva),

3 kávéskanál kukoricakeményítő (vagy liszt),

1 evőkanál szójamártás,

késhegynyi bors,

4 evőkanál olaj,

1 gombakonzerv,

1 kávéskanál só,

2 gerezd fokhagyma,

2 kávéskanál őrölt gyömbér


A csirkedarabokat, lisztet, szójamártást keverjük össze egy evőkanál olajjal és borssal. 10 percig hagyjuk állni. Közben szűrjük le a gombát, úgy hogy 1/2 dl levet tegyünk félre. A levet sózzuk meg.

Az olajban pároljuk meg - ne tovább, mint 1-2 percig- a csirkedarabokat, fokhagymát, gyömbért, nagyon vigyázva, hogy meg ne égjen, állandóan keverjük.

Adjuk hozzá a gombát, valamint a gombalevet és további 5 percig főzzük, nagyon vigyázva, nehogy túlfőzzük, és a gomba megpuhuljon.

2011. jan. 18. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a finom recepteket, ki fogom próbálni! ;))
2011. jan. 20. 01:01

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!