Mit főzzek, ami finom, nem túl drága és nem hús?
A zöldséges ételekben soha nem voltam otthon, de a héten még nem is ettem csak kenyeret (teljes kiőrlésűt), húst, krumplit, rizst.
Már nagyon hiányzik egy kis zöldség.
Akcióban van a karfiol és a zöldbab a helyi zöldségesnél. Úgy ennék egy habart bab levest, de a tegnapi tyúkleves ott van a hűtőben, vagy egy kis karfiol krém levest. Hmmm....
De leves az van, valami főétel kellene hozzá. Szerintetek?
És úgy általánosságban milyen zöldségeket szoktatok fogyasztani? Miként elkészítve? Szeretek és tudok is főzni, de a zöldségek a gyengéim, pedig megenni is szeretem őket.
Akár karfiolt, akár a babot majdnem készre főzöd, tepsibe teszed, besamellel leöntöd, sajttal megszórod, megsütöd... nagyon finom.
Majdnem minden zöldséggel megcsinálhatod.
De én nagyon szeretem a francia salátát is, jó sok almával. Ebben a melegben könnyű, hűsítő, laktató.
akkor a leves mellé csinálj egy jó kis zöldbabfőzeléket,azt habarhatod tejföllel is. esetleg egy kis friss kaporral, vagy petrezselyemmel nagyon finom.
vagy rántottkarfiolt tartárral.
Én is a rántott vagy rakott karfiolt akartam írni:)
A rakott az majdnem olyan mint az első írta, csak én raknék a tepsibe a karfiol alá egy kis főtt rizst is, hogy laktatóbb legyen.
Töltött tök, cukkini, karaláb: pucold meg, vágd ketté, a közepüket szedd ki.
Ezeket lobogó sós vízbe egy pillanatra beleteszed, csak annyi időre, hogy épp elkezdjen megváltozni a színük. Sózd be, ha lecsorgott.
Készítsd el a tölteléket: darálthúst fűszerezve megpuhítod, a főtt rizst hozzákavarod.
Zománcozott tepsi alját kizsírozod, tejföllel vastagon megkened, a megtöltött zöldségfélét rárakod, majd ismét vastagon megkened tejföllel. Ha akarod megszórhatod reszelt sajttal és forró sütőben összesütöd.
Mellé köretként szoktam egy kis sült krumplit.
A rakott kelt levelére szedve, vagy télen a hordós káposztát is ugyanezzel a módszerrel szoktam csinálni.
Ha a tökféleséget elszeled kb. féltenyérnyi kockákra, nyersen besózod, és bepanírozod, így szoktam rántani.
Petrezselymes krumplival, sült krumplival imádom.
én ezeket szoktam fogyasztani :
spenótfőzelék bundáskenyérral és főtt tojással
sóskafőzelék főtt krumplival és hússal
zöldborsó/zöldbabfőzelék sült virslivel
paradicsomoskáposzta/kelkáposzta fasírttal
finomfőzelék pörkölttel
zöldséglevesek, paradicsomleves, krémlevesek(brokkoli, karfiol, spárga, zeller stb) piritott fokhagymás kenyérrel és mandulával, vagy mozzarella golyókkal
töltött padlizsán, tök, cukkini
kapros tökfőzelék sült hússal
tojásrántotta hagymával, paprikával, paradicsommal, gombával, cukkinivel
rántott-töltött karfiol, gomba majonézzel
tojásos lecsó
zöldborsópörkölt
sárgaborsó/lencsefőzelék füstölt sült tarjával
párolt zöldségek hússal/hallal/rizzsel
zöldséges-sajtos rizs
spenót párolva+rizs+fenyőmag+ husi
rakott zöldbab, kelkáposzta, karfiol, brokkoli, spárga
paradicsomos húsgombóc főtt krumplival
padlizsánkrém, snidlinges-hagymás vaj, túrókrémek
töltött tojások
spenótós palacsinta, kapros-túrós lepény, káposztástészta, káposztás palacsinta, gyros, zöldséges tészta, bolognai, gombás-tejszínes tészta,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!