Milyen olcsó reggeli recepteket ismertek?
Lekváros bundáskenyér, tejfölös-sajtos bundáskenyér
Pirított májas-lilahagymás kenyér
Lilahagymás zsíroskenyér
Olvasztott sajtos kenyér
Mozzarella, oliva, paradicsom pizzakenyérkével
Tükörtojás, lágytojás, kemény tojás
Virsli mustárral
Májkrémes kenyér almával
Amerikai palacsinta
Sült kolbász, hurka
Egy tálba mehet: Reszelt sajt, sajtkrém (ha szereted, lehet tejföl is), fél fej apróra vágott vöröshagyma, fél, apróra vágott kápia paprika (ha akarod, előtte gázláng felett kicsit megperzselheted), petrezselyem, só, bors. Akkor jó, ha kicsit összetapad, és nem marad folyós. Ezt alaposan összekevered, hagyod egy kicsit állni, majd rákened kenyérre, zsemlére, vagy amire gondolod (célszerű egy medret kialakítani neki, mert folyós lesz), és már mehet is a forró sütőbe, vagy szendvicssütőbe. Ha akarod, tehetsz bele sonkát is.
Egy másik ötlet: Főzz egy adag rizst, jó tapadósra. Keverj bele sajtot, sonkát, általad preferált hagymafélét (nekem ebbe a zöldhagyma vált be igazán), sót, borsot, bazsalikomot (kihagyható), majd formázz a keverékből kis golyókat, és panírozd be őket. Ezután mehetnek a forró olajba, míg aranybarnák nem lesznek. Ezt amúgy akkor ajánlom igazán, ha van előző napról maradt rizs, mert akkor nem kell külön főzni.
Kefíres lángos a hűtőből
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
3 tojás
1 ek só
5 dkg friss élesztő
1,5 dl tej
1 mk cukor
3 db 175 g-os kefir
A sütéshez:5 dl étolaj
Elkészítése:
A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet a sóval összekeverjük, a közepébe ütjük a tojásokat és a kefireket is hozzáadjuk. A felfuttatott élesztőt hozzákeverjük és kézzel egynemű, puhatésztává dagasztjuk.
Egy tálba tesszük, folpackal lezárjuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Étolajjal kikent nylon zacskóba is tehetjük.
Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát és egy nagyobb pohárral kiszaggatjuk. 20 percig meleg helyen pihentetjük.
Egy serpenyőben 2 ujjnyi étolajat melegítetünk és olajos kézzel a lángosokat széthúzzuk, majd a lángosok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Először fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül.
Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk, esetleg zúzott fokhagymát kínálhatunk mellé.
Ebből az adagból 10 db hatalmas nagy lángos sül ki.
Kisebb család részére nem kell kisütni mindent. Annyit használunk fel belőle, amennyi frissen elfogy. Ez a tészta 1 hétig eláll a hűtőben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!