Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy zajlik a pacolas?

Hogy zajlik a pacolas?

Figyelt kérdés

Nem csinaltam meg, de ki szeretnem probalni.

Milyen fuszerek vannak es hogy kell, ha pl pulyka felsocomb filem van es abbol egy finom porkoltet akarok majd csinalni? Vagy mit lehetne abbol csinalni, par otletet lecci?


Meddig kell majd a pacban lenni a husnak, ilyesmiket se tudok.


Koszonom.



2018. aug. 12. 10:15
 1/7 anonim ***** válasza:
16%

Pacolas nem tudom mi.

Pácolni akarsz?

Pörkölthöz nem kell pácolni, csak ha sütni akarod.

Mindenféle fűszer jó neki.

Én sózom, borsozom , mustár, kömény, sűrített paradicsom, fokhagyma, vörőshagyma préselve.

Szóval mindent bele egy hétig álljon benne.

PÁCOLÁS !

2018. aug. 12. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
74%
Egy hétig????? Biztos nem romlik meg a hús áhh dehogy.
2018. aug. 12. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
82%

Valóban a pörkölthöz nem kell pácolni a húst, annál elég, ha a finom hagymás-paprikás lé átjárja főzés közben.

Amikor sütni akarsz valamit, akkor kell pácolni, a hűs fajtájától függően. Egy szálas marha vagy vadhúst mással és tovább kell a pácban hagyni, mint egy pulykamellet.

Utóbbinak bőven elég 2-3 óra, vagy egy éjszaka a pácban.

Egyébként a pácok fajtáiról rengeteg recept van a neten.

2018. aug. 12. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
20%

IGEN EGY HÉTIG !!!

A sózott hús is kibirja simán, hát még a hűtőben.

Az a 2-3 óra az nem pácolás.

2018. aug. 12. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
27%

Pedig lehet sokáig a páclében a hús, minél tovább érlelődik annál finomabb.

Nem tudom minek szól itt olyan hozzá aki csak hobbi szinten foglalkozik ilyennel.

Csak abba kell bele gondolni hogy régen sózták a húst és a szslonnát és hónapokig elállt.

Ja és engem us lepontozhattok ha úgy gondoljátok.

Ez s szakmám.

2018. aug. 12. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
91%

Te beteg vagy 1-4-5! Ha meg ez a "szakmád" akkor írd meg, hogy hol gyakorolod, mert oda nem megyünk enni!

Milyen baromság, hogy egy laza szerkezetű fehér húst (pulyka) 1 hétig kell pácolni? Különösen savas pácban (mustár)?

Pácolni akarja, nem rohasztani!

Kérd vissza a tandíjat és olvasgass!

[link]

[link]

2018. aug. 12. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
87%

Szárnyasokat sosem pácolunk több napon át, marhát is max. 5 napig. A "szakmabeli" válaszolónál én sem vacsoráznék.

Pár óra elég a fehér húsoknak. Pörkölthöz pedig abszolút nem kell a pácolás.

2018. aug. 12. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!