Zöldség-saslik füszerezése?
Grillezéshez akarok zöldségekböl készült saslikot is készíteni, milyen zöldségeket hasznáhatok, mivel füszerezzem, mennyivel a sütés elött kell füszerezni?
Pár éve próbáltam, de annyita íztelen lett, hogy elment a kedvem egy idöre, most megint tennék egy kísérletet, ezért kérem a segítségeteket.
Elöre is köszönöm!
Nem szoktam előre fűszerezni, és sózni sem, csak kevés olajjal átkenem.
Amikor megsült, megszórom sült krumpli fűszerrel.
Köszi a választ.
Kész füszerkeveréket nem használok, meg tudnád írni, miböl áll, amit javasoltál? (Nem MO-on élek, nem tudok utána nézni a boltban)
A másik kérdés: nem lesz íztelen füszerek nélkül a belsö része?
Ebben a fűszerkeverékben só, bors, fűszerpaprika, fokhagyma por és kevés cayenne bors van.
Még forrón megszórom a zöldségeket. Nem íztelen, mi így szeretjük, vagy muzsdéjba jártunk, úgy is nagyon finom.
Autokorrekt, bocs.
Helyesen Muzsdéjba mártjuk, úgy is nagyon finom.
Sok évvel ezelőtt Erdélyben kóstoltam először, azóta elmaradhatatlan kelléke a grillezésnek.
Muzsdéj (alaprecept)
2 fej fokhagymát meghámozunk, a gerezdeket kés fokával megroppantjuk, majd mozsárba tesszük, egy nagy csipet sót adunk hozzá, és krémesre dolgozzuk, majd 4 evőkanálnyi olajat apránként hozzáadva majonéz állagú krémmé keverjük.
Ehhez az alaphoz keverek egy fél citrom levét, és felöntöm 1-2 dl szénsavas ásványvízzel.
Ez a szósz minden grillezett ételhez illik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!