Rablóhús/saslik - milyen zöldségkörítés?
A húshoz sült krumpli meg édesburgonya lesz, de emellett szerenék valamilyen - lehetöeg vegyes - zöldségekböl álló körítést is készíteni.
Ami nehezíti a dolgot, egy családtag fogyni szeretne, ezért lehetöleg ne legyen lisztes, zsíros mártás a zöldségeken, illetve egy másik meg semmiféle tejterméket nem tud megenni.
Mindenkinek elöre is köszönöm, ha javasol valami érdekeset, de csak olyan érdekel, amit tényleg kipróbáltatok már.
Egyszerűen párolj meg egy kis olívaolajon padlizsánt, cukkinit, paradicsomot, paprikát, fűszerezd rozmaringgal és egy kevéske fokhagymával.
Mártás helyett mártogatóst készítenék, pl. citromos zellerkrémet. Ha akarsz, egy kevéske növényi tejet vagy tejszínt tehetsz a krémbe, de nem muszáj. Liszt pedig egyáltalán nem kell bele.
Köszi.
A mártást meg a lisztet azért említettem csak, mert hasonló kérdéseknél általában lisztes-tejszines valamivel leöntött és úgy sütött-fözött zöldségeket szoktak írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!