Saslikot hogyan kell csinálni?





én úgy szoktam hogy veszek csirkemellet,gombát,padlizsánt,szalonnát és ezekből csinálok nyársat. A húst kockázom,gombát is vastagabb kockákra vágd,szalonnát szintén vastag kockákra,padlizsánt meghámozom és szintén kockákra.
A húst előtte bepácolhatod,ha nincs rá lehetőséged akkor csak ízlés szerint fűszerezd. A pálcika hegyes végére kell ráhuzogatni,és annyit húzz rá hogy 3/4-ig legyen és a végét törd le a pálcikának.
Serpenyőben bő forró olajba rakom a saslikokat és gyakran forgatva kb fél óra alatt kész lesz. Nem kell alacsony lángon az a jó ha pirul rajta minden cucc.. Ha akarsz rakhatsz rá hagymát is persze ezt kihagytam.





Én tepsiben szokta sütni. valami puha hús jó hozzá, csirke, pulyka, vagy sertésszűz. falatnyi kis darabokra vágom, enyhén megütögetem, hogy laposabb legyen. krumplit is végok kb kisujjnyi vastag fél,-neyed szeleteket. hagymét kisebbeket negyedbe végom. szalonna is kerül rá , és kolbászkarika is.gomba, ha van, de paparika ,paradicsom kocka illetve a par. kis cikkekre végva. (úgy lehet felszúrni)ha minden hozzávalót elkészítettem, akkor kezdem a kis nyársakra húzni, felváltva. a hús mellé mindig szalonna, vagy kolbász kerüljön. a két végét a krumpli jól lezárja. ja és közben tömörítem, hogy ne legyen laza.
ha tele a nyárs, akkora fóliát szabok, hogy bele tudjam tekerni. kicsit megkenem előtte zsiradékkal, és úgy csomagolom be a saslikokat.
tepsibe helyezem, és kb 45 percig sütöm. utána kicsomagolom, és rápirítok.
a húst előtte sózom , borsozom, de volt már, hogy előző esete, kecsapos-mustáros-mézes pácban hagytam érni.
nagyon finom szokott lenni, és így krumplival köret sem kell hozzá.
persze paprika-paradicsom nélkül is készíthető, de kár kihagyni, mert nagyon ízletes együtt az egész.
két nyársat szoktam fejenként számolni, persze lehet többet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!