Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Saslikot hogyan kell csinálni?

Saslikot hogyan kell csinálni?

Figyelt kérdés
Még nem csináltam saslikot és holnap szeretnék. Tepsibe vagy serpenyőbe kell sütni? Kell alá olaj vagy ilyesmi? Milyen húsból a legfinomabb? Ti miket szoktatok rátenni?

2012. okt. 26. 14:35
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

én úgy szoktam hogy veszek csirkemellet,gombát,padlizsánt,szalonnát és ezekből csinálok nyársat. A húst kockázom,gombát is vastagabb kockákra vágd,szalonnát szintén vastag kockákra,padlizsánt meghámozom és szintén kockákra.

A húst előtte bepácolhatod,ha nincs rá lehetőséged akkor csak ízlés szerint fűszerezd. A pálcika hegyes végére kell ráhuzogatni,és annyit húzz rá hogy 3/4-ig legyen és a végét törd le a pálcikának.

Serpenyőben bő forró olajba rakom a saslikokat és gyakran forgatva kb fél óra alatt kész lesz. Nem kell alacsony lángon az a jó ha pirul rajta minden cucc.. Ha akarsz rakhatsz rá hagymát is persze ezt kihagytam.

2012. okt. 26. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Én tepsiben szokta sütni. valami puha hús jó hozzá, csirke, pulyka, vagy sertésszűz. falatnyi kis darabokra vágom, enyhén megütögetem, hogy laposabb legyen. krumplit is végok kb kisujjnyi vastag fél,-neyed szeleteket. hagymét kisebbeket negyedbe végom. szalonna is kerül rá , és kolbászkarika is.gomba, ha van, de paparika ,paradicsom kocka illetve a par. kis cikkekre végva. (úgy lehet felszúrni)ha minden hozzávalót elkészítettem, akkor kezdem a kis nyársakra húzni, felváltva. a hús mellé mindig szalonna, vagy kolbász kerüljön. a két végét a krumpli jól lezárja. ja és közben tömörítem, hogy ne legyen laza.

ha tele a nyárs, akkora fóliát szabok, hogy bele tudjam tekerni. kicsit megkenem előtte zsiradékkal, és úgy csomagolom be a saslikokat.

tepsibe helyezem, és kb 45 percig sütöm. utána kicsomagolom, és rápirítok.

a húst előtte sózom , borsozom, de volt már, hogy előző esete, kecsapos-mustáros-mézes pácban hagytam érni.

nagyon finom szokott lenni, és így krumplival köret sem kell hozzá.

persze paprika-paradicsom nélkül is készíthető, de kár kihagyni, mert nagyon ízletes együtt az egész.

két nyársat szoktam fejenként számolni, persze lehet többet is.

2012. okt. 26. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!