Hogy szoktátok csinálni? Vendégség?
Kezdő háziasszony vagyok holnap jönnek életem első vendégei akik nálunk ebédelnek.
A kérdésem az lenne ,hogy ebéd után ha elmosogatok az sérti e vendégeimet,hogy ennyivel kevesebbet vagyok velük ??
Ha nem mosogatok el és nem pakolok el akkor rossz vendéglátó vagyok e ???
Sajnos nem találtam rá illem szabályt???
Szóval, ha elfogyott a leves, és a második fogáson is túl vagytok, nem tudom, hogy süti lesz-e. Ha igen, ahhoz a kistányér és a süti marad az asztalon még akkor is, ha már a társaság nemigazán eszik, csak iszik és dumcsizik. Ha süti nincs, akkor is teszek kistányért + egy kosárkában pár szem gyümit, és akinek kell, akkor az esetleg kicsit később tud abból nasizni.
Szóval, valamit hagyok előttük, (a kávés-csészéket persze ugynúgy kiviszem, mint a többi mosatlant). Összerakom a konyhában, majd ha elmentek, vagy esetleg másnap, lesz időm elmosogatni.
ha ebédre jönnek és délutánig maradnak szóval vacsorára már nem akkor:
szépen kiteszek mindent lapos/mélytányér, savanyúságos, üdítős stb és eszünk, mindneki azt szed magának amit akar ha megettük a levest leszedem a levesestányért és kiviszem a levest is utána hozom a főéteét, köretet, savanyús t stb
akkor megint eszünk ha abbahagyták még várok kb 10 ercet mert lehet h valaki még csipeget ha készen vannak akkor kiviszem a tányérokat maradék ételt de nem mosom el, majd kávé és sütizés, kistányérokat nem teszek ki hanem kiarkom az asztal közepére és mindneki akkor veszi ha éppen kérnke, plusz pohárka van ropi, egy kis kosárkába pogácsa és sajtos rudacska a tálcán meg édes süti és van gyümölcskosárba alma, dió, mogyoró és szőlő(most) télen narancs, mandarin
és ennyi az egész de nem mosogatok el
ha vacsorára is maradnak akkor csak a lapostányért mosogatom el és általában hidegtálat szoktam csinálni szóval egynagy tálcán van rántott karfiol, sajt, gomba, rántott hús, töltött hús, göngyölt hús, fasírt, töltött tojás és sonkatekercs, hozzá van 1-1 üvegtálkába majonézes kukoricasaláta és franciasaláta egy kis tálákába zöldségek összeaprítva(uborka, paradicsom, paprika) majd egy fonott kis kosárkában bagett felkarikázva
arra figyelj hogy a poharakba mindig legyen ásványvíz(mentes és savas is legyen a választék) rostos lé, almalé, szénsavas üdítő és netsea vagy lipton is
szalvéta stb az asztal közepére most tehetsz haloween figurtá, gyertyát vagy virágdekorációt is
a kenyeret előtte vágd csak fel mert hamar kiszárad
az asztalra tegyél sót és pirospaprikát vagy borsot ha olyan a kaja sose tudhatni
kévétejszín, tejszínhab és kockacukro, kristálycukor (ha valaki cukorbeteg vagy fogyózik legyen édesítő)
köretnek legyen zöldköret abban az esteben ha valaki ügyel a vonalaira
töltött tojás, rántott sajt, karfiol, gomba va valaki vegetáriánus
halat ne nagyon kínálj főleg a szálkás mert abból baj is lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!