Panír fűszerezese?
Mivel kehet fűszerezni a panìrt? Mondjuk ha rántott csirkemellet szeretnék csinálni.
Miket lehet a panìrmorzsaba beletenni? Vagy hogy fűszerezzem?
Es hol lehet venni olyan "durva" zsemlemorzsát, melyik márka?
Köszi a segìtseget.
Én a tojásba szoktam rakni sót, vegetát, borsot mintha tojásrántottát csinálnék.
A zsemlemorzsába rakhatsz szezámmagot, reszelt sajtot.
Én a Lidl Castello papírzacsis morzsát szoktam használni, az kicsit durvábbra van darálva.
Van aki a tojásba szokott rakni egy kis tejet vagy tejfölt is.
Az Aldiban lehet kapni elég durvaszemű panírmorzsát, 1 kilós dobozos.
Lehet a morzsát szezámmal, reszeltsajttal keverni, de sokkal jobban kell rá vigyázni, mert ezektől hamarabb-akár meg is éghet a panír.
A tojás fűszerezése sokkal egyszerűbb, bármilyen ízlésed szerinti fűszert tehetsz bele.
A hús ízesítése is közkedvelt megoldás. Én sokszor csinálom, hogy előtte este a szeleteket sózom, borsozom és megkenem mustárral. Utána egy dobozba karikára vágott hagymával rétegezve lerakom, lezárva teszem a hűtőbe.
Másnap a hagymát leszedem róla, és hagyományosan panírozom. nagyon kellemes pikáns íze lesz a húsnak, és nagyon gyorsan puhul a savas pác miatt.
Nem értem az első válaszoló miért is lett lenullázva ?
A vegeta miatt ? ez mindenkinek magánügye, hogy használ-e vagy sem. A kukoricalisztet pedig csak megerősíteni tudom, mert nagyon jóízű tőle a panír, halsütéshez kiváltképpen.
Én a panírmorzsához keverek néha egy kis kukoricalisztet és őrölt tökmagot.
A lisztet szoktam fűszerezni. Legtöbbször aprított fokhagymával és pirospaprikával, ö. fekete borssal.
A panírba bármit bele tehetsz. Pl: szezámmag, tökmag, napraforgómag, kukoricaliszt, só, bors, chilipor, őrölt paprika, sajt, cheddar sajt, füstölt sajt, parmezán sajt, bármilyen őrölt fűszer, zöld fűszernövény, szárított fűszernövény, hagymapor, fokhagymapor, fokhagyma.
A "durva" zsemlemorzsa, azt panko morzsának hívják, így keresd a boltokban is.
Mostanában szoktam rántani, meglepően rugalmas dolog, eddig mindent elbírt. A fűszerezést nem viszem túlzásba, inkább csak borsozom a dolgokat (eléggé mindegy, melyik elemet, úgy tűnik), viszont szezám a lisztben és a panírban is van (búzaliszt pedig egyikben sem, csak korpa. inkább szezámra és szezámlisztre alapozok, hogy szénhidrátszegényebb legyen s finom is a szezám). Kinek mi tetszik :)
Csirkét nem szoktam rántani, de a bors ahhoz is remekül megy, ha engem kérdezel. Nagy borsrajongó vagyok. A fokhagyma is könnyen adódik, de anyám azt a tejbe rakta, amiben a mellet áztatta. Ha valaki, én nem szeretem a csirkemellet, száraz és unalmas, de az ő rántott csirkemelle igazán finom, szaftos, omlós volt.
Köszönöm a válaszokat.
Szombaton mindegyiket ki fogom próbálni. Szezámmagot múlthéten használtam de elfogyott a tudomanyom. 😊
Eszembe jutott még, hogy szegény Gizi néném anno a rántott csirkecomb panírjába darált mogyorót rakott.
Isteni!!!
Mindig tejfölös ubisalival tálalta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!