Saslik, rablópecsenye, zsiványpecsnye?
Gázsütőben szeretnék sütni fapálcikára húzott finomságokat.
Minden érdekel, ki , hogyan csinálja. Alapanyagok, sorrend,, tepsi, rács, alufóliában sütés, és hasonlóak.
A hét végén remekelnem kellene, ezért nagyon várom a jó és bevált megoldásokat.
rengeteg ilyen recept van a neten.
de amúgy azt húzol fel a nyársra amit akarsz.én tarját bepácoltam. És húztam fel rá krumplit,hagymát,szalonnát.
a krumplit mindig a szalonna és a hús közé húztam hogy annak szaftjától átpuhuljon,és ne nagy kockákra vágd. egy tepsit kiolajoztam és belefektettem. majd meg is locsoltam olajjal.egy kis vizet is öntöttem a tepsibe.alufóliával letakartam,és előmelegitett sütőbe kb 40 percig sütöttem közepes hőfokon.majd levettem az alufóliát és anélkül is sütötem ameddig minden jól át nem puhult.
Be szoktam pácolni a húst és a szalonnát előre. Mustárból, sóból, borsból, fokhagymából, piros paprikából készítek egy krémet, és azzal szoktam bekenni a sertéscomb- vagy tarjaszeletkéket. Normál csemegeszalonnát használok még kis szeletekre vágva, ezeket szintén szeletelve bepácolom egy napra/éjszakára.
Kettévágok egy krumplit, abba állítom bele a nyársat, az a talp. Az első szelet nálam egy darab szalonnabőr szokott lenni. Nem könnyű bele lyukat fúrni, de azzal indítok, mert az jó záróelem a nyárson, jól tart.
Utána felváltva: hússzelet, szalonna és egy karika vöröshagyma. Jó szorosan fűzöm fel. A végén alufóliába alaposan betekerem, akár több rétegbe is, jól rászorítva a pálcikára a végeit, hogy ne folyjon ki a leve, és úgy teszem bele egy mélyebb tepsi fölött a sütőbe. 2-3 órán át sütöm.
Mivel a fólián belül tele van finom húslével, egy mélyebb tál fölött bontom szét a fóliát, és abban folyik bele a finom szaft. A hús mindig isteni puha, szaftos, és a hagyma is finom. Krumplipürével és savanyúsággal a legjobb.
Más verzió. Hagyd a fenébe a nyársat és az alufóliát. Keress egy zárható hőálló tálat, jénait pl. Abba rétegezd bele a húst, szalonnát, hagymát, a hagymából tegyél sokat. Zárd le alaposan az edényt, és abban süsd meg. Ugyanez a végeredmény, csak kevesebb macera előkészíteni.
Nagyon köszönöm a válaszaitokat, a pácolás eszembe sem jutott, pedig tuti sokkal finomabb lesz.A nyárs ( kb 30 cm bambuszpálca ) az marad, mert ez a "rendelés ".
Mégegyszer köszi, nagyon hasznos volt mindkét válasz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!