Kolbászt mennyi ideig lehet fagyasztva tárolni?
Apám még tavaly lőtte. Vaddisznó kolbászról van szó. Megcsináltam rakott krumplihoz, meg ettük. Észre sem vette, aztán most mondtam, hogy abból van, azt mondta ennyi ideig nem kellett volna tárolni. Hasi görcse meg hasmenése van, nem valószínű, hogy emiatt, mert 4en is ettünk belőle.
Valóban nem kellett volna már felhasználni?
Meg nem romlott, nem amiatt van rosszul Apad. Ha romlott lett volna, akkor rossz lett volna az ize is.
A problema a fagyasztott kolbasszal, fustolt aruval altaban az, hogy megavasodik.
Nyilvan ez sem tortent meg, mert az ereztetek volna, mert borzaszto szagot/izt araszt magabol es ezt atveszi az egesz etel.
En kulfoldin lakok, gyakran veszek magyar fustolt arut a fagyasztot feltolteni, mert evi 1-2 alkalommal talalok csak szepet. Eddig nalam az egy eves kolbasz volt a max, ami nem volt avas, igy azon tul nem is tarolom mar, hanem megvizsgalom es elhasznalom, vagy kidobom ha avas. De kiolvadr romlottal meg nem talalkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!