Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell főzni a füstölt...

Hogyan kell főzni a füstölt kolbászt?

Figyelt kérdés
Füstölt száraz gyulait szeretnék főzni. Még soha nem csináltam. Meddig kell? És hogyan? Kell valami mellé?

2018. márc. 6. 12:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
31%
Azt nem főzni ell, hanem enni.
2018. márc. 6. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de ez nem válasz a kérdésemre. Továbbra is főzni szeretném. De az elmés "válasznak" köszönhetően nem fogják majd megnyitni a kérdésem olyan emberek akik hallottak már főtt-füstölt kolbászról mert úgy látszik majd, hogy meg lett válaszolva. Szóval külön köszönöm. Jófej vagy.
2018. márc. 6. 12:49
 3/12 anonim ***** válasza:
76%

Ha ételbe akarod, akkor 4-5 cm-es darabokban, vagy karikázva tedd bele, de már csak az utolsó 5-10 percben, mert egyébként kifől az íze teljesen és nem lesz finom.

Ha úgy akarod enni, mint a virslit mustárral, akkor vagy vízben átforrósítod, mondjuk forrástól számított 5-10 perc, vagy a mikróba teszed és akkor jó, ha már folyik ki a zsírja.

A mikróban ízesebb lesz, de keményebb, a vízben veszít valamelyest az ízéből, viszont puhább lesz.

Remélem erre gondoltál!:)

2018. márc. 6. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
87%

Kevés vízben ami épp ellepi ês felforrt, rakd bele a tetszés szerinti nagyságú kolbászokat és csak pár percig főzd, ahogy mondták előttem 5-10 perc.

Ha kivetted, a levében főzhetsz tojást is.

2018. márc. 6. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Kedves 3. és 4. válaszoló! Nagyon szépen köszönöm! Pontosan erre gondoltam! :) A tojás jó tipp!
2018. márc. 6. 13:19
 6/12 anonim ***** válasza:
40%

Csatlakozk #1-hez:


A FÜSTÖLT kolbász nem szokták magában főzni. Ételbe bele igen.

2018. márc. 6. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
56%

“De az elmés "válasznak" köszönhetően nem fogják majd megnyitni a kérdésem olyan emberek akik hallottak már főtt-füstölt kolbászról mert úgy látszik majd, hogy meg lett válaszolva. Szóval külön köszönöm”


Ez milyen mániád, engem is lecsesztél már, hogy elsőnek válaszoltam, és neked nem tetszett, és ó jaj, soha többet senki nem fogja megnyitni a kérdésedet? Mindenki elolvassa az őt érdeklő kérdéseket, mert a válaszokra is kíváncsiak vagyunk. Ne legyél már ennyire görcsös, az a kolbász eredetileg sima volt ugye, csak annyit füstölögtél a Gyakori előtt... 😃

2018. márc. 6. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
79%

Én is szoktam esetenként főzni. Akár önmagában, akár valamilyen ételbe főzöd bele, azért előtte a bőrét húzd le! De gondolom, ezt magadtól is tudod.

Jó az főve is, nemcsak nyersen! Legyen minél több belőle. :)

2018. márc. 6. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
37%

Nem kell, nem szokás, nem érdemes főzni a kolbászt.


Annyi fantáziád meg csak van magadtól is, hogy ha nem főzni akarod, hanem levesbe belefőzni, akkor azt úgy kell, hogy belerakod a levesbe, mikor az fő...

De persze lehet, hogy alábecsültelek...

2018. márc. 6. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Nagyon finom volt főzve. Nem véletlenül ajánlotta egy gyulai kolbász készítő.
2018. márc. 7. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!