Hogyan kell főzni a füstölt kolbászt?
Ha ételbe akarod, akkor 4-5 cm-es darabokban, vagy karikázva tedd bele, de már csak az utolsó 5-10 percben, mert egyébként kifől az íze teljesen és nem lesz finom.
Ha úgy akarod enni, mint a virslit mustárral, akkor vagy vízben átforrósítod, mondjuk forrástól számított 5-10 perc, vagy a mikróba teszed és akkor jó, ha már folyik ki a zsírja.
A mikróban ízesebb lesz, de keményebb, a vízben veszít valamelyest az ízéből, viszont puhább lesz.
Remélem erre gondoltál!:)
Kevés vízben ami épp ellepi ês felforrt, rakd bele a tetszés szerinti nagyságú kolbászokat és csak pár percig főzd, ahogy mondták előttem 5-10 perc.
Ha kivetted, a levében főzhetsz tojást is.
Csatlakozk #1-hez:
A FÜSTÖLT kolbász nem szokták magában főzni. Ételbe bele igen.
“De az elmés "válasznak" köszönhetően nem fogják majd megnyitni a kérdésem olyan emberek akik hallottak már főtt-füstölt kolbászról mert úgy látszik majd, hogy meg lett válaszolva. Szóval külön köszönöm”
Ez milyen mániád, engem is lecsesztél már, hogy elsőnek válaszoltam, és neked nem tetszett, és ó jaj, soha többet senki nem fogja megnyitni a kérdésedet? Mindenki elolvassa az őt érdeklő kérdéseket, mert a válaszokra is kíváncsiak vagyunk. Ne legyél már ennyire görcsös, az a kolbász eredetileg sima volt ugye, csak annyit füstölögtél a Gyakori előtt... 😃
Én is szoktam esetenként főzni. Akár önmagában, akár valamilyen ételbe főzöd bele, azért előtte a bőrét húzd le! De gondolom, ezt magadtól is tudod.
Jó az főve is, nemcsak nyersen! Legyen minél több belőle. :)
Nem kell, nem szokás, nem érdemes főzni a kolbászt.
Annyi fantáziád meg csak van magadtól is, hogy ha nem főzni akarod, hanem levesbe belefőzni, akkor azt úgy kell, hogy belerakod a levesbe, mikor az fő...
De persze lehet, hogy alábecsültelek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!