Házi füstölt kolbászt hogy érdemes a hűtőben tárolni?
Megpenészedett a házi kolbász a hűtőben. Tudom hogy a füstöltkolbásznál végülis elég ha lemosom róla aztán a kolbásznak még nincs baja (persze azért jobb lesz inkább sütve enni a kolbászt), de a kérdésem az lenne hogy hogyan kellene tárolnom a hűtőben?
Néha mondjuk egy hónapig van a hűtőben. Általában fagyasztóban tartom és mindig egy szálat előveszek a sima hűtőbe, de van amikor az sem fogy el hamar.. Azt vettem észre hogy amikor alufóliába légmentesen rakom akkor nem penészedik.. most viszont kicsit lyukas volt az alufólia, ez lehetett az oka hogy most bepenészedett?
A kérdésem pedig hogy hogyan és miben érdemes tárolni? Alufólia, vagy csak simán szabadon, ki hogy szokta? Számoljunk úgy hogy 1 hónapot ki kéne bírnia a sima hűtőben.
Köszi előre is.
Előző hülyeséget mondott. A zsírpapír csak a zsír ellen hasznos a hűtőt védendő.
A füstölt kolbászt, bár nem tudják, a következőképpen KELL tárolni, hogy ne essen baja:
- vagy egy kamrában fellógatva, hogy érje a levegő,
- vagy a hűtőben úgy, hogy alatta van a csomagolása, DE egyébként NINCS becsomagolva!
Ergo: szellőzön, és ne legyen levegőtől elzárva!
Ezt nagyon sokan bizony nem tudják, de a füstölt kolbásznak EZ a tárolási módja!
Ezért is penészedett be: nem szellőzött!
Még valami: SOSEM szabad "bebugyolálni" és úgy tartani.
SZELLŐZNIE KELL!!!
Nem kell hűtőben tárolni, a legtöbb boltban még nyers kolbászt árulnak, azt érdemes otthon szárítani .
Hűtőben csak rakd rá a rácsra úgy szabadon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!