Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi történt a lisztekkel?...

Mi történt a lisztekkel? Miért nem elég egy adag rántás a főzelékekhez? Tapasztalt már valaki ilyet?

Figyelt kérdés
Most jártam úgy harmadszor,hogy az egy adag liszt nem volt elég a rántásba a főzelék sűrítéséhez. Az első adag rátással amit a főzelékbe raktam nem történt semmi simán leves sűrűségű maradt.
2018. aug. 2. 11:38
 1/8 anonim ***** válasza:
43%

Egy adag liszt ?

Ez aztán tudományos...

Ha esetleg grammra pontosan készítenéd, és a zsiradék/liszt arányát is feljegyeznéd minden alkalommal, és a megegyező adatok ellenére más lenne eredmény, akkor lenne alapod a méltatlankodásra.

A valóság valószínűleg az, hogy alkalmanként eltérően készíted a rántást, és emiatt lesz más. És még azt sem vetted számításba, hogy a berántani kívánt anyag mennyisége is eltérő lehet alkalmanként.

És ezek ellenére mégis a lisztre gyanakszol, nem magadra. De azt kell mondjam, hogy a liszten nincs mi megváltozzon. Faék egyszerűségű anyag, olcsó, rengeteg van belőle, és semmi gazdasági racionalitás nem lenne abban, ha ebbe bármilyen módon beavatkoznának.

2018. aug. 2. 11:54
 2/8 anonim ***** válasza:
79%
Azért nem tűnik elégnek a rántásod, mert sok vizzel engeded fel a zöldséget. Ha elég vizzel engeded fel, akkor elég egy gyenge rántás is ahhoz hogy jó legyen.
2018. aug. 2. 12:19
 3/8 anonim ***** válasza:
5%
Használj réteslisztet, apróbb szemű, így jobban sűrít.
2018. aug. 2. 12:22
 4/8 anonim ***** válasza:
52%
Pasiként én csinálok egy nagyobb adagot, hűtőben eláll. Főzésnél meg addig rakosgatom a kajába, míg jó nem lesz. Azt figyelembe kell venni, hogy idővel besűrűsödik.
2018. aug. 2. 12:23
 5/8 anonim ***** válasza:
74%

Hát, nincs különösebb baj a lisztekkel, én nem vettem észre.

Esetleg az lehet az oka, hogy

nem főzted eleget, hogy besűrüsödjön, ez nem feltétlen a te hibád, lehet kicsit más a liszt szerkezete, és már tovább kell

nagyobb adagot csináltál a szokásosnál, és az egy adag nem elég belé

ha tényleg nem elég, akkor módosíts a rántáson, rakj többet, és kész:D

2018. aug. 2. 12:29
 6/8 anonim ***** válasza:
68%

Semmi nem történt velük.

Gyanúsabb inkább, hogy Te felejtesz el főzni.

2018. aug. 2. 12:55
 7/8 anonim ***** válasza:
58%
Minek lisztes rnántás? Tök felesleges és egészségtelen.
2018. aug. 2. 14:32
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ennek a kérdésnek is csak annyi értelme volt, hogy függetlenül attól mit írt, le lehetett pontozni. Tényleg sok a gyökér ezen az oldalon.
2018. aug. 2. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!