Mini/asztali sütővel jól lehet sütni? 1-2 adag ételt (pl. rakott kel, sonkás tészta, tejfölben sült csirkemell, töltött cukkini) szeretnék sütni, és mini/asztali sütő vásárlásán gondolkodom.
Örünék ha írnátok mindenfélét amit tapasztaltok, alapvetően a következők foglalkoztatnak:
- Jól megsülnek az ételek?
- Milyen edényben készítitek? - Milyen sütőt érdemes venni? - A sütő nagyon melegszik? Kell helyet hagyni mellette és fölötte? Tehetem fix helyre a konyhapultra közvetlenül a hűtő mellé, úgy, hogy a készülék fölött van a konnektor?
Ami nekem van, az úgy müködik, mint a normál sütö, rendesen emgsül benne minden. De arra figyelj, hogy sokkal közelebb van a fütöszál, magasabb dolgok könnyen megégnek.
Kb 10 cm hely körben böven elég, nem melegszik túlságosan, és a konnektornak sincs töle baja.
Pici sütővel mit se tudnék csinálni, én mindig a legnagyobb minisütőt veszem, amit kapok. A mostani kisebb, mint az előző volt, de egy kiló lisztből sütött kenyér vagy egy tisztességesebb adag rakott krumpli (egy kis családnak) azért belefér. Nagyon szépen és gyorsan süt, elégedett vagyok vele, csak speckó méretű tepsikre van szüksége s a régi, nagy mély tepsimet nem tudom használni, de sebaj, lehet kapni mindenféle méretben ilyesmit :) A nagy jénai táljaim is beleférnek... Sajna a Pataki-tálam már az előzőbe sem. Úgyhogy lapos és mély tepsit, jénai tálat s szilikonos muffinsütőt használok benne. Általában kenyér, süti készül benne, de néha "rendes" étel is.
Nekem mély szekrényben van, aminek volt direkt sütőhelye. Ez persze a minisütőnek nagy, leválasztottam egy részt polcnak és szépen van körülötte hely mindenfelé.
Köszi mindenkinek!
Le tudnátok írni a készülék típusát és méretét?
Én csak 2 adaghoz használnám és ehhez a 12 literes Oriont, vagy valamilyen max. 20 literes légkeverésest nézegetek. Kérdés, hogy szükséges-e a légkeverés.
Scarlett, 25 literes, a tepsije kb. 26x34cm-es. Szokatlanul pici az előzőmhöz képest, de azért elférek benne. Alatta már szörnyen kevés lenne (ha csak a magassága csökkenne, akkor még használható lenne, de ilyen laposabbakat nem láttam, olyankor a másik 2 dimenzió is csökken).
Nem mondom, aprósütikkel így is macera lenne, mivel kicsike a tepsije, de szép vastag pogácsákkal s pláne kenyérrel megvagyok így is.
Az előző légkeveréses volt, az első ilyen sütőm, bevallom, sose jöttem rá, az mire jó. A sütéshez sosem volt tehetségem, mint a főzéshez, ma már tudok sütni, de nem bonyolítom el. Előmelegítés? Légkeverés? Különféle hőfokok (OK, tojáshab alapú dolgoknál letekerem, lekvárnál pedig fel, de amúgy szinte mindent 180-190 fokon sütök)? Ez nem az én világom, de tökéletes kenyerem, pogácsám, egyéb sós és édes sütim lesz s ez nekem bőven elég.
Ez nem tud légkeverést. Nekem fontosabb lett volna, hogy legyen alacsony hőfok rajta (annyira nem sikerült, 100 fok a legkevesebb, de ritka, ami alámegy) és hosszú idő (1 óra nem sok, de megteszi. kizárólag a sütőtöknek kell ennél több).
Plusz megnéztem, mennyire masszív az ajtaja, mert az előzőé egy lelkes kinyitásnál eltört és amiatt kellett kidobnunk (a mai világban egy ajtó többe kerül, mint egy új sütő s akkor még a szervízelés költsége sehol).
Nagyon jó, hogy írtad az ajtót! Így az egyiket el is felejtem, mivel elég gyengének tűnik az ajtó rögzítése,és tulajdonképpen az egész ajtó.
Sütőpapírt teszel a tepsibe? Azt olvastam, hogy alufóliát nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!