Csirkemell sütése?
Pácolt csirkemellet szeretnék sütni, de a főzőlapom vacakol, ezért valahogy a sütőben kellene megoldanom. Ha egy mód van rá egyben sütném. Saláta lenne a köret.
Milyen pácot javasolnátok és hogy készítsem el elősütés nélkül, hogy ne legyen rágós és száraz?
Rágós max akkor lesz ha nyers marad. Ezért kell néha fel önteni egy kis vízzel. És lassabban sütni. Tehát kell neki legalább egy óra nem pedig 15-20perc. Ha már szét jön a villával akkor jo.
Száraz pedig akkor nem lesz ha alufólia alatt sutod és a vége fele le veszed picit és úgy sutod tovább.
Én sima “naturt” szoktam csinálni.
Egy kis olaj vagy vaj alatt hagymával fokhagymával só bors ízlés szerint.
Kefíres pácban hagyd egy éjszakát állni, aztán nagyon forró sütőben 200 fokon 15 perc alatt süsd meg.
A kefírtől puha marad a hús.
Kefires csirke pác
1 pohár kefir, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 2 kk só, 1 kk frissen őrölt fekete bors.
A fokhagymagerezdeket megtisztítom és átnyomom. Az összes felsorolt többi hozzávalót jól összekeverem és csirke, valamint egyéb baromfihúsok pácolására használom.
Ezt a pácot tovább lehet fűszerezni, őrölt paprikával, chilivel, őrölt köménnyel, garam massalával, zöldfűszerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!