Csirkemell csíkok sütése sütőben serpenyő helyett?
Sajnos a lakás egyterű, a gázrózsa iszonyú gyorsan felmelegíti a lakást. Most döbbentem rá, hogy a bepácolt csirkemell csíkokat nem lenne jó ötlet ott sütni.
Sütőben működhet? Az kifelé nem ad le akkora meleget.
Ha igen, hány percig, milyen fokozaton?
Kb. egy kilónyi húscsík van.
Sokkal nagyobb meleget ad le a sütő!!!
Nagyságrendekkel többet, mint a gázrózsa!
Csak lehet, hogy lassabban. De maga a hőközlés sokkal közvetettebb, így több energiát igényel, az pedig nem vész el!
Az a befektetett hőenergia nem megy ki az ablakon!
Jobban szigetel a sütő, de az csak annyit jelent, hogy még egy óra múlva is árasztani fogja a meleget.
Szóval ha csak emiatt akarod ott sütni, akkor ez a lehető legrosszabb ötlet, amit kitalálhattál.
Egyébként maximális hőfokon, közben néhányszor átkeverve.
A sütési idő pedig nyilvánvalóan addig tart, amíg a hús meg nem sül.
Ez előmelegített sütőben kb 15-20 perc.
Aztán még jön vagy 1-1,5 óráig a meleg a sütőből.
Tényleg nem igazán ad le meleget. Pirolitikus sütő, amikor belül 500 fok van, akkor tőle 20 cm-re 30 fokra melegíti a levegőt.
Normál, 200 fok körüli hőmérsékleten pedig a külseje 25 fok körül van. Van infrás hőmérőpisztolyunk, azzal már lemértem egyszer.
szerinted, hová megy el a sütőből a meleg? a másodiknak igaza van
amúgy a csirkemellcsíkoknak kb 4-5 perc sütés kell, nem tragédia
:)
Mint mondtam, a szigetelés csak azt jelenti, hogy lassabban adja le a hőt.
Ha egyáltalán nem adná le, akkor nálad van a bolygó jövőjének a kulcsa, mert feltaláltad az ingyen energiát. :)
Mert a te elméleted szerint, ha egyszer felfűtöd a sütőt mondjuk 400 fokra, akkor az több ezer évig 400 fokon marad, mindenféle energia befektetés nélkül.
Ha esetleg mégse maradna kikapcsolás után pár ezer évig 400 fokos, akkor van egy rossz hírem:
Az a meleg bizony a környezetébe távozott.
Szerintem grill fokozaton süsd, pár centire a fűtőszáltól (általában a felső megy a grillnél), előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsül, egyszer rázd/keverd át közben.
Túl sokáig nem szabad sütni, mert kiszárad, hirtelen, nagyon magas hőmérsékleten kell. Akármilyen a sütőd, szvsz nem jársz vele jobban, forró serpenyőben, ha megfelelő mennyiséget sütsz egyszerre (levegősen szét tudod teregetni benne, nem fekszenek egymáson), gyakorlatilag 2-3 perc a sütési idő.
A sütő lassabb hűl le, de azt a nagyon lassan leadott meleget (érthető módon nem fogom nyitva hagyni az ajtaját, hogy azonnal kijöjjön a meleg) a klíma tudja ellensúlyozni.
A nyílt láng melegét viszont nem.
A valóban a kérdésre érkezett válaszokat nagyon szépen köszönöm, akkor grill funkcióval próbálkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!