Vékony csíkokra vágott csirkemell pirítása serpenyőben pár perc alatt (pl. gyroshoz) - az, hogy sok levet ereszt, és abban fő, az ideális?
Szia!
Nem jó, ha levet ereszt, mert akkor kimegy ugye belőle, és nem lesz szaftos a husi... hanem olyan szálas-száraz, főtt hús lesz. Érzeted a különbséget?
Igen, azt hiszem, ha sokat rakunk egyszerre, a sok hideg hús lehűti a forró serpenyőt és olajat, azért...
De azt is olvastam valahol, hog yolyan tápot adnak az állatoknak, hogy tartsák meg a folyadékot levágás előtt (tudod, az ember is néha "vizesedik", ilyenkor dagad a lába pl), mert így nehezebb, és több kiló húst tu eladni!!! Ezért engednek levet a húsok újabban...
Szóval alényeg: HIRTELEN sütni, nagyon forróban, 1-2 perc elég a csirkemellnek, különben kiszáradnak a rostok és rossz lesz.
Amúgy azt is tapasztaltam, hogy csíkokra vágva is jobban ereszti a levét, szeletben kevésbé...
Szeletben kb. 2 perc egyik oldal, 1 perc másik oldal, kész. Amint nincs nyers rész középen, elég is.
:)
Minden hús ereszt levet, abban kell fedő alatt párolni. ha azt visszaszívta, lehet tovább főzni felöntőlével, ami legjobb, ha valami hús vagy csontlé, de a csapvíz is megteszi. csak apránként kell adagolni.(ezek pl a pörköltek)
a csíkozott csirkemellnek elég a saját levében való puhulás, utána erősebb lángon egyszerűen meg kell pirítani vagyis zsírjára visszasütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!