Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vékony csíkokra vágott csirkem...

Vékony csíkokra vágott csirkemell pirítása serpenyőben pár perc alatt (pl. gyroshoz) - az, hogy sok levet ereszt, és abban fő, az ideális?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok a konyhában. A kérdésem az lenne, hogy amikor vékony csíkokra vágott csirkehúst pirítunk serpenyőben kevés, forró olajban (pl. serpenyős gyroshús), akkor kerülendő-e, egyáltalán elkerülhető-e, hogy a hús sok levet eresszen, és így inkább főni kezdjen, mint hamar sülni a forró olajban? Tegnap kevés, kb. 20 deka csirkemellt készítettem egy kisebb serpenyőben úgy, hogy egy réteget sem tett ki egészen a hús a serpenyő alján, és a hús lényegében nem eresztett levet - gyorsan, gond nélkül megpirult. Ma viszont fél kilót raktam egy nagyobb serpenyőbe, úgy, hogy még így is egy rétegnyi volt, de már eléggé tömött, és most még alig fejeztem be a hús fehérítését, máris rengeteg levet eresztett, a lé szinte ellepte a húst. Arra gondoltam, hogy ilyenkor ugye kb. 100 fok környékén fő csak a hús, és nem 160 vagy még több fokos olajban sül - ez nem gond? Jó, nyilván nem gond, arra lennék inkább kíváncsi, hogy mi az ideális. Vagy az, hogy ilyen sok levet eresztett, szimplán csak a nagyobb mennyiség miatt volt, és ez teljesen normális, rendben volt a hőfok, stb., és ennek így kell lennie, várjam meg, amíg elforr a lé, és utána pirítsam pirosra? Vagy ilyenkor öntsek le a levéből? Vagy süssem kisebb adagokban? Nem volt elég meleg a serpenyő? Köszi a válaszokat.

2012. szept. 5. 23:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Inkább a hús minőségétől függ, hogy mennyi levet ereszt.
2012. szept. 5. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
33%

Szia!

Nem jó, ha levet ereszt, mert akkor kimegy ugye belőle, és nem lesz szaftos a husi... hanem olyan szálas-száraz, főtt hús lesz. Érzeted a különbséget?


Igen, azt hiszem, ha sokat rakunk egyszerre, a sok hideg hús lehűti a forró serpenyőt és olajat, azért...

De azt is olvastam valahol, hog yolyan tápot adnak az állatoknak, hogy tartsák meg a folyadékot levágás előtt (tudod, az ember is néha "vizesedik", ilyenkor dagad a lába pl), mert így nehezebb, és több kiló húst tu eladni!!! Ezért engednek levet a húsok újabban...


Szóval alényeg: HIRTELEN sütni, nagyon forróban, 1-2 perc elég a csirkemellnek, különben kiszáradnak a rostok és rossz lesz.


Amúgy azt is tapasztaltam, hogy csíkokra vágva is jobban ereszti a levét, szeletben kevésbé...

Szeletben kb. 2 perc egyik oldal, 1 perc másik oldal, kész. Amint nincs nyers rész középen, elég is.


:)

2012. szept. 5. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
26%
Ja igen, és ha levet ereszt, inkább öntsd le.
2012. szept. 5. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
77%

Minden hús ereszt levet, abban kell fedő alatt párolni. ha azt visszaszívta, lehet tovább főzni felöntőlével, ami legjobb, ha valami hús vagy csontlé, de a csapvíz is megteszi. csak apránként kell adagolni.(ezek pl a pörköltek)

a csíkozott csirkemellnek elég a saját levében való puhulás, utána erősebb lángon egyszerűen meg kell pirítani vagyis zsírjára visszasütni.

2012. szept. 6. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 Yukióóóó válasza:
Inkább pirítsd meg , mert a hús el fogja áztatni a pitát amikor bele teszed elég lesz ha csak az öntetek áztatják ! Egyébként meg a gyroszosnál is ropogósan vágják le a tömbről úgy a tuti !!!!!!!!!
2012. szept. 6. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!