Szaftos csirke készítése serpenyőben?
Szeretnék tőletek olyan ötleteket kérni, hogy milyen módon készíthetek el csirkét (akár mellét vagy combját) serpenyőben úgy hogy szaftos is legyen, de tej hozzáadása nélkül készül (allergia)? Sajnos a sütőm nem jó, szóval csak serpenyő jöhet szóba.
Nem vagyok nagy szakács, de az egyszerű fűszeres csirkemellet kicsit hajazni szeretném! :)
Csirkemellet előbb pirítsd mindkét felén 3-3 percig.Sütő híján serpenyőben is lehet. a són kívül tehetsz rá borsot, bazsalikomot, majorannát tetszés szerint. Ha mindkét felét megkapattad egy picurka víz hozzáadásával fedő alatt süssed puhára. egyszer legalább fordítsd meg.
Csinálhatsz egy finom lecsós, vagy gombás alapot,amibe beleforgatod a kisült hús szeleteket. rizzsel, tésztával, krumplival nagyon finom.
A combokat is hasonlóan lehet, de érdemes kicsontozni.
Csíkokra vágom a húst, mint a szalmakrumplit, lisztbe forgatva hirtelen kisütöm. Valóban szoktam lecsó-alapot készíteni = hagyma-z.paprika-paradicsom és ebbe visszarakom, egy kicsit összefőzöm + főtt rizs-köret
Esetleg mint ha paradicsomos pizza-feltétnek készítenéd el, még esetleg hozzá a kukorica, vegyes zöldség stb. stb.
Köszönöm az ötleteket! :)
Esetleg ezekkel a boltban kapható barbecue szószokkal lehet praktikázni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!