attól függ mit csinálsz belőle
egy adag natúr sült csirkemell 12-14 dkg (nyersen)
egytálételhez ennél kevesebb egy kicsit
Számítanak az emberek és az ételek is...
Ha csak azzal kéne jóllaknom, akkor a kalóriatartalma alapján kéne egy kiló, bár mivel nem vagyok hajlandó csirkemellet enni, nulla a szükségletem.
Ha vannak más ételek is, vagy nem arról szól a dolog, hogy mindenki jóllakjon, akkor egy kis adag is jó lehet. Bevallom, nem értek hozzá, de biztos vagyok benne, hogy a fentiek sokat számítanak...
10 deka nyers hús egy emberre? LOÁL
Egy csirkecombot még a menzán is adnak enni az embernek, és azok nyersen 25 dekásak..
Nem tudom milyen összetételű az a 10 ember.. Egy csirkemell, nálunk két embernek elég. Egy csirkemell pedig 70-80 deka nyersen. Így tehát 10 emberre 8 kiló.
De ha grillezünk, és piálunk, akkor mi férfiak jóval többet is meg tudunk enni, mint egy fél csirkemell.
"Egy csirkecombot még a menzán is adnak enni az embernek, és azok nyersen 25 dekásak.. "
Még jó, hogy mell filéről szól a kérdés, és nem csontos combról, aminek a bontási aránya 45-50%, úgyhogy a 25 deka csirkecombon kb 12 deka hús van. ( LOÁL )
(A darabra számoláshoz nem fűzök semmit, tekintve, hogy 25 és 75 dekás csirkemellet is láttam már...)
Egy "menüs" adag csirkemell kb 10-14 deka.
Étteremben, normál adag csirkemell 16-18 deka.
Körettel, savanyúsággal ez elég.
Grillezve, kevés körettel, nagyétkűeket, és repetát is beleszámolva 25-30 dekával számolnék.
"Így tehát 10 emberre 8 kiló. "+ köret+leves+desszert
nem is értem miért van a magyarok 35-40%-a elhízva
Nyersen 20-25 deka színhússal számolnék, persze ha csontosat veszel azzal többet számolj.
Szóval maximum 2-2,5 kilót vennék.
A 8 kilós ötlet meglehetősen beteg, ki a fene eszik meg egyedül kb. 70 deka színhúst körettel egy evésre? Te jó ég...
A menzás idiótának meg üzenem, hogy a comb fele kb. csont, tehát azon is ugyanúgy 14-16 deka színhús van bőrével, tehát reális, amit mások is írtak: nyersen 20-25 deka...
"Egy csirkemell, nálunk két embernek elég. Egy csirkemell pedig 70-80 deka nyersen. Így tehát 10 emberre 8 kiló."
Hogy a faxba jött ki az a 8 kg? :):) Egy csirkemell 2 embernek elég de biztos ami biztos főzzünk dupla adagot a másik 4 kilót majd megesszük a jövőhéten :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!