Legjobb csirkemell recept?
Paprikás csirke. Most kezdem a hagymát aprítani...aztán ami következik...
olyan finom lesz, főleg halvány piaci tejfölből készült habarással, hogy még a lábost is kinyalják
..én persze bolti lecsóval készítem, az maga a tökély..(most kivételesen egy szabolcsi hagymás lecsót próbálok, baromi finom, pedig gyári)
itt egy példa:
Bőrös csirkemellet befűszerezed, majd forró (!!) serpenyőben kérget pirítasz rá, maximum 2 perc alatt.
Beteszed a 140 fokos sütőbe 12 percre, utána kiveszed, és pár percet pihenteted.
A csirkemell szeletelés közben nedves, lédús, szaftos és isteni omlós lesz.
Egy Michelin csillagos konyha sous chefjétől tanultam.
Amit a 3. hozzászóló írt, az szimpatikjusan hangzik, de én egyetlen módon ettem eddig ehető csirkemellet: anyám fokhagymás tejben pácolta, majd kirántotta. Úgy sem volt kifejezetten jó (sosem bírtam a sovány, ízetlen kis húsokat), de puha, omlós, lédús volt.
Nyilván ez ízlésfüggő is. Én nem bírom a szárazat, így simán sütni biztos nem sütném, pörköltnek végülis van esélye, úgy még a sovány nyúl is jó, de valami szaftos ételben is jó lenne, pl. lecsóban, vadasnak (nem tudom, illendő-e csirkemellet így készíteni, de engem nem érdekel, az itthoni vadas finom, házi nyúllal is jó volt s az is sovány s nem erős ízű), illetve zöldséges rizsbe is bele lehet keverni.
Érdekes, nálam még soha nem száradt ki a mell, pedig páromnak készítem egy párszor :D
Ja, és nem bohóckodok fokhagymás tejjel meg hasonló hülyeségekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!