Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítitek a tejberizst?

Hogy készítitek a tejberizst?

Figyelt kérdés
Egyszer csináltam csak,de kemény maradt kicsit a rizsem.
2010. jún. 18. 20:15
 1/5 anonim válasza:
78%

Hozzávalók (4 személyre):

20 dkg rizs

4 dkg vaj

tej

cukor

A rizst öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, add hozzá a vajat, gyengén sózd meg, s lassú tűzön (időnként megkeverve) főzd, amíg a rizs fel nem szívja a vizet. Ekkor öntsd fel annyi tejjel, amennyi ellepi, s lassan főzd tovább (ha a folyadék előbb főne el, minthogy a rizs megpuhul, adj még hozzá tejet). Amikor a rizs már puha, s felesleges folyadék sincs rajta, cukrozd, s jól keverd meg. (Kakaóval, lekvárral, befőttel vagy őrölt fahéjjal egyaránt díszíthető.)

2010. jún. 18. 20:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Fél liter tejet felteszek forrni,majd ha forr a tej hozzáadok 1,25 dl rizst.Fedő alatt hagyom őket kicsit rotyogni,aztán lejjebb veszem a lángot,akkor adok hozzá cukrot,vaníliát és valamikor fahéjat is.Utána hagyom őket (nálunk 1-esen főni)amíg a rizs fel nem veszi a tejet.Ennyi az egész,én nagyon imádok,általában barackot vagy valami gyümit eszünk hozzá.
2010. jún. 18. 20:30
 3/5 anonim ***** válasza:
23%
Én is megakarom tudni a receptet ne haragudjatok h írok!
2010. jún. 18. 20:43
 4/5 anonim válasza:
Egy időben nekem is mindig kemény maradt a rizs.De aztán mondták,hogy előbb annyi vizet öntsek rá,hogy éppen ellepje,hagyjam hogy elfőjje a vizet,utána fölönteni a tejjel.Aztán ha megfőtt letakarni fedővel kb 10 percre,hogy magába szívja a tejet a rizs.Kipróbáltam így,és tényleg sokkal jobb lett,puha a rizs :)
2010. jún. 18. 22:50
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi,nagyon finom lett,bár elég sok tejet öntöttem míg puha lett,őszibarackkompóttal ettem,kisfiam pedig csak úgy magában
2010. jún. 20. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!