Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell csinálni a tökfözelé...

Hogy kell csinálni a tökfözeléket?

Figyelt kérdés
2010. jún. 18. 05:33
 1/5 anonim ***** válasza:
A legyalult tököt vagy mirelitet lábasba teszed,öntesz rá vizet,egy kanálnyi ecetet (ettől nem fő szét),sózod,kaprot teszel bele. Ha megfőtt (ez hamar megvan) tejfölösen behabarod,vagy berántod.
2010. jún. 18. 06:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha nem erre gondoltál, akkor írjál, és keresek egy másik recept után.



Hozzávalók:

1 darab kb. 1,2 kg-os tök (vagy 1 kg gyalult),

1 kis fej hagyma,

1 csokor kapor,

2 evőkanál olaj,

3 evőkanál citromlé,

2 húsleveskocka,

4 evőkanál liszt,

2 dl tej,

4 dl tejföl

Elkészítés:



1. A tököt megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk.


2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét. Hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk. Ne főzzük túl, mert péppé mállik!


3. A lisztet simára keverjük a tejjel és 3 dl tejföllel, a tökhöz adjuk, azaz behabarjuk a főzeléket. Összeforraljuk, sóval, ha nem elég savanykás, citromlével (vagy ecettel) ízesítjük. Végül belekeverjük a maradék kaprot.


4. Tálaláskor meglocsoljuk a maradék tejföllel. Pörköltet, sült húst, fasírtot kínálhatunk hozzá. Hidegen is finom.


1 adag: 1259 kJ/301 kcal

2010. jún. 18. 06:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálom, mint az első, csak nem teszek bele ecetet, mert nem szeretem ha savanykás.
2010. jún. 18. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Családunk ősi receptje, "tök" más, mint a megszokott...:-)

Kis fej vöröshagymát lereszelek, megpárolom. Ráteszem a legyalult, sóból kicsavart tököt. Megszóróm liszttel, , pici pirospaprika, és apránként felöntögetem tejjel. Kaprot is teszek bele. Mi csirkepörkölttel szoktuk enni.Se tejföl, se ecet. Mi így szeretjük.

2010. jún. 18. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Mi ecet és citromlé helyett natúr joghurtot teszünk bele, hogy savanykás legyen.
2010. jún. 18. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!