Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell tökfőzeléket csináln...

Barbi5110 kérdése:

Hogy kell tökfőzeléket csinálni mirelitből?

Figyelt kérdés

Elég kezdő vok :)

Köszönöm a válaszokat!

2011. márc. 31. 07:45
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
45%
Hagyd a tököt kiolvadni. Majd tedd bele egy lábosba, és önts rá még egy kevés vizet és egy kanányi ecetet! Az ecettől nem lesz savanyú,de nem is esik szét a tök. Ha felforrt,akkor tejjel vagy főzőtejszínnel habard be.
2011. márc. 31. 07:55
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Tedd egy tálba, locsold meg egy kevés ecettel, sózd be, és hagyd állni egy fél órát. Az ecet azért kell, hogy ne főjjön szét.Ezután pirits apróra vágott vöröshagymát, és arra tedd rá a tököt. Ha pirosan szeretitek, tegyél rá pirospaprikát, és egy kis vizet. Főzd meg, és utána rántsd be. Ha fehéren szeretitek, mint én, úgy habard be tejfölösen, liszttel, vagy keményítővel.
2011. márc. 31. 07:55
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Én minimális mennyiségű vizet teszek fel kevés sóval, ha már forr, beleteszem fagyottan a tököt, amikor ismét elkezd forrni, fakanállal mozgatom, forgatom, ahogy olvad ki, úgy lökdösöm szét a vízben. Látni fogod, hogy engedi ki magából a vizet. Közben persze a kaprot is apróra vágva belefőzöd. Látni fogod, hogy vizet ereszt. Ha megfőtt (ez sokkal hamarabb lesz, mint ha nem fagyott), vagy berántod + tejföl, pici cukor és ecet, vagy csak a tejfölbe egy kis liszt, amivel behabarod + cukor + ecet.
2011. márc. 31. 08:00
 4/19 A kérdező kommentje:

:)

Nagyon aranyosak vagytok! Köszönöm szépen!

A fasírt az megy melléje? Vagy mi illik a legjobban hozzá?

2011. márc. 31. 08:08
 5/19 anonim ***** válasza:
Pont ugyanúgy készítem,mint a 8 órási válaszoló!Így a legfinomabb,már próbáltam többféleképpen.
2011. márc. 31. 08:11
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok,tükörtojás,fasírt,pörköt,sült virsli,sült husi,mind megy hozzá.
2011. márc. 31. 08:12
 7/19 anonim ***** válasza:

én fagyott tököt egy percre a mikróba teszem. utána már óvatosan szét lehet szedni pár darabra, így belefér a lábasba.

zsíron kisfej hagymát dinsztelek, egy csipet pirospaprika megy rá, kb féldeci víz majd a tök.

rögtön egy pár csepp ecet, hogy péppé ne főjön, hanem szálas maradjon.fedő alatt hamar megfő.

lisztes-vizes habarással sűrítem, amit úgy készítek, hogy

egy bögrébe teszek három fakanál lisztet és vízzel apránként tejföl sűrűségűre keverem. ha már csomómentes, utána keverem a főzelékbe és még pár percig együtt főzöm.

közben a kaprot is összevágom és beleteszem.

nálunk tejföl csak az asztalnál kerül bele, kinek-kinek ízlése szerint.

pl. a férjem csakis kevés cukorral- ecettel szereti,mi pedig tejfölösen.

2011. márc. 31. 08:17
 8/19 A kérdező kommentje:

:(

Azt még nem értem hogy kb mennyi vízzel kell felengedni 1 kg mirelitet???

KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET !!!!!

2011. márc. 31. 08:23
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
nagyon kevéssel, mert rengeteg levet enged. anniy, hogy a hagyma meg ne süljön, de a tök ne merüljön el, majd engedi a levét.
2011. márc. 31. 08:32
 10/19 A kérdező kommentje:

KÖSZÖNÖM !!!!

A sajttal töltött sült virslit vajazott jénaiban kell csinálni?

2011. márc. 31. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!