Hogyan csináljátok a kapros tökfőzeléket? Én holnap készítem először! .
én egy kis zsíron egy kisfej hagymát dinsztelek, egy pici pirospaprikát teszek rá, és arra teszem a gyalult egyhén sózott, kicsavart tököt. átkeverem egy , annyi vizet teszek rá, hogy éppencsak ellepje.egy pici ecetet rá, így valóban szálas marad, nem fő szét.
utána lisztes-vizes habarással sűrítem be. ekkor teszem rá a frissen vágott kaprot. egy pici cukrot is teszek bele,de ez abszolút ízlés dolga.
a tejfölt is mi, az asztalál teszünk rá, már, aki kéri.
Csináld úgy hogy tejbe fözöd a tököt,sokkal finomabb lesz.
Ha van rendes tököd és nem fagyott akkor csinálhatod azt h apro kocára vágod a hagymát és legalább egy tv paprikás és ezt olajon megfonnyasztod,ráteszed a tököt felöntöd tejjel,izesited ételizesitővel,dobhatsz mellé egy babért is és dobj be eegy tyukhusleveskockát ha gondolod,nagyon jo izt ad neki(sok mártást és fözeléket a szakácsok alaplével készitenek,szóval hidd el finom lesz.)Amikor mgpuhult a tök a tejben lisztes tejfölös habarással behabarod,arra figyelj h a hőkiegyeklités miatt a lisztet és a tejfölt úgy keverd ki hogy veszel egy kicsit a meleg tejböl hozzá és csomomentesre kevered,utána még tetszés szerint sózhatod,ha szereted pirospaprikát is tehetsz bele és kaprot.
Tökfőzelékbe babérlevelet? Ez nekem új.
Én nem tennék bele ételizesitőt, én ecetet sem teszek bele mert úgy nem szeretem. Simán megfőzöm a tököt kaporral, esetleg kevés hagymát teszek bele (de ezt sem mindig). Sózom és tejfölben elkevert liszttel behabarom.
én még tejben nem főztem soha, de a lisztes habarást tejföllel is lehet készíteni.
és nyugodtan legyalulhatod ma, ha holnap főzöd is meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!