Hogyan csináljátok a kapros tökfőzeléket? Én holnap készítem először! .
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
én egy kis zsíron egy kisfej hagymát dinsztelek, egy pici pirospaprikát teszek rá, és arra teszem a gyalult egyhén sózott, kicsavart tököt. átkeverem egy , annyi vizet teszek rá, hogy éppencsak ellepje.egy pici ecetet rá, így valóban szálas marad, nem fő szét.
utána lisztes-vizes habarással sűrítem be. ekkor teszem rá a frissen vágott kaprot. egy pici cukrot is teszek bele,de ez abszolút ízlés dolga.
a tejfölt is mi, az asztalál teszünk rá, már, aki kéri.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Csináld úgy hogy tejbe fözöd a tököt,sokkal finomabb lesz.
Ha van rendes tököd és nem fagyott akkor csinálhatod azt h apro kocára vágod a hagymát és legalább egy tv paprikás és ezt olajon megfonnyasztod,ráteszed a tököt felöntöd tejjel,izesited ételizesitővel,dobhatsz mellé egy babért is és dobj be eegy tyukhusleveskockát ha gondolod,nagyon jo izt ad neki(sok mártást és fözeléket a szakácsok alaplével készitenek,szóval hidd el finom lesz.)Amikor mgpuhult a tök a tejben lisztes tejfölös habarással behabarod,arra figyelj h a hőkiegyeklités miatt a lisztet és a tejfölt úgy keverd ki hogy veszel egy kicsit a meleg tejböl hozzá és csomomentesre kevered,utána még tetszés szerint sózhatod,ha szereted pirospaprikát is tehetsz bele és kaprot.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Tökfőzelékbe babérlevelet? Ez nekem új.
Én nem tennék bele ételizesitőt, én ecetet sem teszek bele mert úgy nem szeretem. Simán megfőzöm a tököt kaporral, esetleg kevés hagymát teszek bele (de ezt sem mindig). Sózom és tejfölben elkevert liszttel behabarom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
én még tejben nem főztem soha, de a lisztes habarást tejföllel is lehet készíteni.
és nyugodtan legyalulhatod ma, ha holnap főzöd is meg.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!